Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Oskara Melbārža pilotētais bobsleja divnieks ar alūksnieti Intaru Dambi gūst otro uzvaru

Didzis Bauers

2020. gada 23. janvāris 17:00

89

Olimpiskā čempiona Oskara Melbārža pilotētais bobsleja divnieks ar alūksnieti Intaru Dambi 19. janvārī Siguldā izcīnīja uzvaru Eiropas kausa posma sacensībās. O. Melbārdim un I. Dambim tā ir otrā uzvara šajā sezonā un ceturtā reize uz goda pjedestāla šosezon.


O. Melbārža pilotētais divnieks abos startos ar 4,99 sekundēm bija astotais, toties braucienos viņiem bija otrā un pirmā vieta. Pirmajā braucienā Latvijas divnieks trasi veica 50,26 sekundēs, par divām simtdaļām piekāpjoties vācietim Simonam Fraidlim. Otrajā braucienā latvieši ar 50,27 sekundēm bija ātrākie un sāncensim “atvinnēja” sešas sekundes simtdaļas.


Līdz ar to Fraidli ekipāža uzvarētājiem zaudēja nieka 0,04 sekundes, bet trešajā pozīcijā palikusī Krievijas pilota Rostislava Gaitukeviča ekipāža bija 0,22 sekundes lēnāka. Sacensībās piedalījās 18 ekipāžas. Sezonas kopvērtējumā divniekos O. Melbārdis ir otrais, tikai nedaudz atpaliekot no rumāņa Tenteā, trešais tagad ir šveicietis Frīdli.
Pēc Siguldas posma bobslejā vēl atlikušas sacensības Īglsā, kur notiks sezonas pēdējais posms bobslejā divniekiem un vēl divi posmi bobslejā četriniekiem.

Kategorijas