Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izsludināts iepirkums veselības centra būvniecībai Alūksnē

Līga Vīksna

2020. gada 25. janvāris 09:53

2323

Alūksnes novada pašvaldība nesen izsludinājusi iepirkumu – atklātu konkursu - Veselības veicināšanas pakalpojumu centra (VVPC) būvniecībai, ūdensvada un kanalizācijas tīklu, inženiertīklu pieslēguma ierīkošanai, laukuma izbūvei pie ēkas īpašumā “Jaunsētas” Ziemera pagastā, Alūksnes novadā.

Līguma izpildes termiņš noteikts 2,2 gadi no līguma noslēgšanas dienas. Noteikts, ka pretendentam iepriekšējo piecu gadu laikā un līdz nolikumā noteiktai piedāvājuma iesniegšanas dienai jābūt jau pieredzei ēkas ar platību ne mazāku kā 4200 kvadrātmetri jaunbūvē, kur būvobjekta sastāvā ir jauna ceļa vai laukuma izbūve ar platību ne mazāku kā 5800 m2 un šī objekta būvniecības kopējās izmaksas ir vismaz 500 0000 eiro bez PVN.

Četri Alūksnes novada domes deputāti – Līga Langrate, Verners Kalējs, Jana Zilkalne un Mārtiņš Augstkalnietis Alūksnes novada domes priekšsēdētājam Arturam Dukulim nesen iesnieguši deputātu pieprasījumu par informācijas sniegšanu VVPC būvdarbu projekta virzībā degradētajā teritorijā “Jaunsētas” un iepirkuma termiņa pagarināšanu. Janvāra domes sēdē deputāti rosina sniegt pilnīgu informāciju par iepirkumu, plānoto projekta finansēšanas kārtību un avotiem; ziņojumu par iznākuma rādītājiem un to ietekmi uz pašvaldības budžetu; iepirkumu komisijas sastāvu, speciālistu kvalifikāciju.

Centra būvniecībai pašvaldība apgūs 3,2 miljonus Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, un tas ir jāizdara noteiktā laikā. Savukārt pārējo izmaksu segšanai, lai objektu uzbūvētu, vajadzēs vēl ap 6 miljoniem eiro, kam pašvaldība Valsts kasē ņems aizņēmumu. Uz 2019. gada nogali Alūksnes novada pašvaldībai aizņēmumu apmērs, īstenojot dažādus projektus, pret budžetu ir 13,4 procenti. ERAF līdzfinansējumu apgūs darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” ietvaros.

Tomēr alūksnieši ļoti gaida arī jauno sporta centru Jāņkalna ielā un izsaka bažas: ja pašvaldība paņems kredītu VVPC būvniecībai, vai pēc tam vairs varēs gūt finansējumu arī sporta centra celtniecībai? Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers pauž pārliecību, ka alūksniešiem būs arī sporta centrs.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro uzskata, ka Alūksnes novadam izvēlēts pareizs attīstības virziens. Šādu viedokli ministrs pauda intervijā “Alūksnes un Malienas Ziņām”, kad novembrī apmeklēja Alūksni. “Alūksnes novadā uzsvars tiek likts uz vairākiem virzieniem. Tūrismu, attīstot parkus, objektus un radot ļoti labu vidi. Industriālie parki un teritorijas, kur uzņēmēji attīsta ražošanu, kā arī mežu industriju, jo Alūksnes novada teritorijā ir lielas mežu platības,” saka ministrs.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 24. janvāra numurā.

Kategorijas