Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pērle 20 gadu mirdzumā

Teksts un foto: Dace Plaude

2020. gada 28. janvāris 07:03

24298

Sestdien 20 gadu jubileju svinēja Ziemera pagasta sievošu vokālais ansamblis “Pierla” Ilzes Briediņas vadībā. Ansamblī pašlaik dzied Iveta Skaistkalne, Antra Briede, Ita Podegrade, Dace Lemko, Iluta Puķudruva, Zaiga Lemeševska, Inita Mazule, Solvita Cekula un Rita Rezgoriņa, koncertmeistare ir Aija Daume.

Šo notikumu ansamblis svinēja kopā ar saviem draugiem – dejotājiem no Hānjas un Gaujienas vīru vokālo ansambli. Kolektīvu jubilejā sveica  Ziemera pagasta folkloras kopas un sieviešu kora “Elisa” pārstāvji, Veclaicenes pagasta amatiermākslas kolektīvu dalībnieki.

Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte pasniedza kolektīva vadītājai I. Briediņai Alūksnes novada pašvaldības Atzinību  par ilggadēju darbu, radošu un nesavtīgu ieguldījumu Ziemera pagasta kultūras dzīves veidošanā un popularizēšanā. Atzinības saņēma arī ansambļa dalībnieces.

Jubilāres sveica arī Ziemera pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Vārtukapteine un Māriņkalna tautas nama vadītāja Inta Tolstiha, pateicoties par skaistajām dziesmām un kopā būšanu 20 gadu garumā.

Kategorijas