Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Onkoloģijas slimnieki var pieteikties rehabilitācijas programmai

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 29. janvāris 09:15

65

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” izsludina pieteikšanos 2020.gada psihosociālās rehabilitācijas programmai „Spēka Avots”, kas domāta cilvēkiem, kurus skāris vēzis.

Biedrības vietnē teikts, ka programmā var pieteikties gan pacients, kurš gājis cauri visam procesam, kas sākas ar diagnozi un ārstēšanu, gan tuvinieks, kurš grib labāk saprast, kā palīdzēt sev tuvajam cilvēkam.
Šogad paredzētas 26 programmas. Katra no tām - sešas dienas, kad katram dalībniekam ir iespēja piedalīties deviņās grupu terapijas nodarbībās (mākslas terapija, grupu terapija), katram ir iespēja saņemt individuālas konsultācijas pie speciālistiem, tajā skaitā psihologa un mākslas terapeita. Programmā iekļauta fizioterapija, fiziskās aktivitātes, sarunas par uzturu, lekcijas par to, kā dzīvot pēc vēža.

Psihosociālās rehablitācijas programmas cilvēkiem pēc onkoloģiskas slimības tiek realizētas no 2009.gada. No 2018.gada tā ir valsts apmaksāta programma, kā mērķis ir veicināt pilnvērtīgu un kvalitatīvu dzīvi pēc vēža. Līdz šim notikušas 92 programmas, kur piedalījušies gandrīz 2000 cilvēku.

Kategorijas