Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes pilsētas bibliotēkā aicina uz tikšanos ar rakstnieci Ingunu Baueri

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 31. janvāris 12:14

38

12.februārī plkst. 12:00 Alūksnes pilsētas bibliotēkā aicinām uz tikšanos ar rakstnieci Ingunu Baueri.

Inguna Bauere ir autore vairāk kā 20 kultūrvēsturiskiem, biogrāfiskiem un dzimtas romāniem par Latvijas kultūrvēsturē pazīstamām personībām – Juri Neikenu un viņa ģimeni, Ati un Lizeti Kronvaldiem, Kārli un Lizeti Skalbēm, Edi un Andreju Pumpuriem, Matīsu Kaudzīti un viņa sievu Līzi Rātminderi u.c. Starp pazīstamākajiem rakstnieces darbiem minami latviešu rakstniekiem un viņu dzīvesbiedrēm veltītie romāni "Lizete. Dzejniekam lemtā", "Skolas Līze", "Ede, Pumpura sieva", "Piedod, Karolīne!" u.c.

2019.gads rakstniecei padevies īpaši ražens – klajā nāca gan romāns par komponistu Jāni Lūsēnu “Jānis Lūsēns trešais”, gan grāmata par Krišjāņa Barona dzīvesbiedri Dārtu- “Mazā klusā sirds. Dārta un Krišjānis pirms tautasdziesmas”, kurā rakstniece atklāj Baronu ģimenes dzīves līkločus pirms vēl Krišjānis Barons nopietni pievērsās latvju dainu apkopošanai. Bez Baronu ģimenes romānā darbojas vēl daudzi 19. gadsimta slavenie latvieši – Krišjānis Valdemārs, Fricis Brīvzemnieks un citi laikmeta liecinieki.

Ingunas Baueres literārajā devumā ietilpst arī vairākas lugas un lieluzvedumu scenāriji, vairāki romāni izdoti sērijā “Lata romāns”. Viņa saņēmusi vairākus apbalvojumus literatūrā, tostarp Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju (2013.) un Egona Līva literāro prēmiju "Krasta ļaudis" (2013., abas par romānu "Piedod, Karolīne!"). Nominēta LTV un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras" (2018.) par romānu "Palieku tev uzticams. Juris Neikens".

Nu jau top autores nākamā grāmata – par Valmiermuižas saimnieci, ģenerālieni Magdalēnu Elizabeti fon Hallarti (1683–1750) un hernhūtiešu kustības aizsākumu Latvijā.


Tikšanos atbalsta VKKF, Alūksnes pilsētas bibliotēkas projekts “Galvenajā lomā- rakstnieks”

Kategorijas