Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši saņem Draudzīgā Aicinājuma medaļas

Loreta Jargane

2020. gada 31. janvāris 13:48

366

Jau 23. gadu Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā notika Draudzīgā Aicinājuma fonda medaļu un Goda diplomu pasniegšanas ceremonija, pulcējot cilvēkus no visas Latvijas. Arī šogad nozīmīgo pagodinājumu saņēma Alūksnes novada pārstāvji.

28. janvārī nozīmīgo pagodinājumu Cēsīs saņēma Ernsta Glika Bībeles muzeja vadītāja Solveiga Selga un muzejpedagogs, vēsturnieks, Alūksnes pilsētas gids Jānis Polis. Tāpat Draudzīgā Aicinājuma fonda medaļa tika piešķirta E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktorei Dainai Dubrei – Dobrei par ieguldīto darbu izglītības kopšanā.

Augstākais fonda apbalvojums

Draudzīgā Aicinājuma medaļu piešķir par īpašiem nopelniem Draudzīgā Aicinājuma idejas popularizēšanā, īstenošanā, atbalstīšanā un latviskuma uzturēšanā. Jāuzsver, ka tas ir augstākais Draudzīgā Aicinājuma fonda apbalvojums.

Vairāk lasi 31.janvāra laikrakstā "Alūksnes un Mlaienas Ziņas".


■ Draudzīgā Aicinājuma fonda pirmsākumi meklējami 1935. gadā, kad toreizējais Latvijas Republikas prezidents Kārlis Ulmanis savā vārda dienā, 28. janvārī, savai bērnības skolai nolēma ziedot grāmatas un aicināja to darīt arī citiem.

■ Šī valsts mēroga kustība jau daudzus gadus tiek aktīvi atbalstīta visā Latvijā, tādēļ 28. janvāris ir noteikts par Draudzīgā Aicinājuma dienu, kad Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti dāvināt grāmatas savām skolām.


Informācija no Draudzīgā Aicinājuma fonda mājaslapas

Kategorijas