Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Alūksnes pūtēju orķestris gatavojas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Teksts un foto: Loreta Jargane

2020. gada 1. februāris 12:56

6438

Šovasar notiks XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kas norisināsies no 3. līdz 12. jūlijam Rīgā. Arī Alūksnes un Apes novadu jaunieši piedalīsies šajā grandiozajā pasākumā. Alūksnieši var būt īpaši lepni, jo pūtēju orķestru koncerta “Svētku rota Latvijai” mākslinieciskā vadītāja ir alūksniete Ilze Līviņa.

Jāuzsver, ka svētku repertuāra apguves un atlases skates norisināsies laika posmā no 13. februāra līdz 30. aprīlim, savukārt svētku dalībniekus paziņos līdz 12. maijam.

Par pūtēju orķestra koncertu
Šajos svētkos būtiska nianse ir tā, ka pūtēju orķestru koncerta “Svētku rota Latvijai” mākslinieciskā vadītāja ir horeogrāfe un maģistre izglītības zinātnē, Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa. Par konkursu un nolikumiem viņa stāsta: “Svētku koncepcijas konkurss bija jau 2018. gada nogalē, kad jomu eksperti izvēlējās mākslinieciskos vadītājus koncertam. 2019. gads jau bija kā sagatavošanās posms. Runājot par koncepcijām, daudziem šķiet, ka tas ir pats par sevi saprotams. Nē, tā nav. Ja paskatāmies nolikumu - koncepcija bija jānosūta, izpildot pilnīgi visus nosacījumus. Pēc jomu speciālistu izvērtējumiem atklāj tikai vienu koncepcijas autoru, tikai to, kurš ieguvis visaugstāko vērtējumu.”
Nesen, 16. janvārī Rīgā notika māksliniecisko vadītāju preses konference, kur četri lielāko koncertu mākslinieciskie vadītāji dalījās ar informāciju par to, ko koncertos atspoguļos. Tajā piedalījās arī I. Līviņa.

“Skaņu rota Latvijai” - 9. jūlijā
Pūtēju orķestru horeogrāfe norāda, ka gan orķestru ģenerālmēģinājums, gan oficiālais pasākums, tāpat kā pirms pieciem gadiem, norisināsies 9. jūlijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, un tie būs par maksu. Pūtēju orķestru koncerts “Skaņu rota Latvijai” būs mūsdienīgs, dzīvespriecīgs, uzmundrinošs, iedvesmojošs Latvijas skaņu rotājums. Plānoti 1600 Latvijas skolu pūtēju orķestru dalībnieki un ap 42 orķestriem. Koncertā izskanēs tikai latviešu un lietuviešu komponistu skaņdarbi, kā arī pirmatskaņojumi.


Vairāk pa šo tēmu lasi 31. janvāra laikrakstā "Alūksnes un Malienas Ziņas".



Kategorijas