Aluksniesiem.lv ARHĪVS

HK Ape sezonu sāk veiksmīgi (papildināts)

Ilze Bogdanova

2009. gada 23. septembris 08:42

1251

HK „Ape” aizvadījis pirmo spēli Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā. Lai gan iespēja pirms tam sagatavoties jaunajai sezonai bijusi vien divos treniņos, jau pirmajā spēlē gūta spoža uzvara, pretiniekus no komandas „Gulbene” uzveicot ar 6:3.

 HK „Ape” treneris Andis Pops atklāj, ka pretenzijas uz uzvaru komanda pieteikusi jau pirmajā spēles periodā: tad iesisti pirmie vārti, pretiniekus atstājot bešā. Nākamajā periodā pārsvars tikai palielināts, komandai gūstot vēl divus vārtus. Savukārt trešajā periodā pēdējās piecās minūtēs, rezultatīvi uzbrukumi sekojuši cits pēc cita un spēles rezultāts – 6:3 HK „Ape” labā. Šajā spēlē rezultatīvākie spēlētāji: Andris Štībelis (3), Edgars Sarapu, Māris Svars un Kaspars Sīlis.

Tiesa, jautāts par spēcīgākajiem konkurentiem jaunajā sezonā, A.Pops atzīst, ka šobrīd par tiem grūti spriest. „Ar daļu komandu neesam spēlējuši, tāpēc paies laiks, kamēr iepazīsim viņu spēlētājus, galvenos favorītus un taktiku,” saka komandas treneris. Viņš piebilst, ka pat tajās komandas, ar kurām HK „Ape” ticies iepriekšējos gados, spēlētāju sastāvi mainījušies, tāpēc šobrīd ir grūti prognozēt, ar kuriem pretiniekiem cīņa par uzvaru izvērtīsies sīvāka un ar kuriem – mazāk grūta. „Šobrīd, protams, jūtamies pacilāti un ar apņēmību cīnīties, cik vien tas ir mūsu spēkos, bet tāds jau parasti izvēršas ikvienas sezonas sākums,” viņš smejoties saka, jautāts par atmosfēru komandā.

Šajā sezonā čempionātā startē 23 komandas. 1. un 2. līgas komandas(12) : Seda, Skorpions, Gulbene, Ruutel, Vijciems, Cēsis, Kajakas, Ciedra A, HK Ape, Inflekss, Tex-Color, HK Smiltene'09. I posmā komandas čempionātu sāks kopā, sadalītas A, B un C grupās, katrā pa 4. 3.līgā piedalās 11 komandas: Austrumvilki (Balvi), Livonija, Raunas bruģakmens, HK VOC, Smiltenes vanagi, SCO Centrs, HK Jumiķis, Rubate, Limbaži, Bruģis, SK Matīši.

Vairāk foto

Kategorijas