Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Top unikāls deju uzvedums: Alūksnes un Apes novadu deju kolektīvi rādīs 10 jaundarbus

Daces Plaude

2020. gada 7. februāris 09:20

553

Ar Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) un Alūksnes novada pašvaldības atbalstu top uzvedums “Malienas mantojums”, kas pirmizrādi piedzīvos šovasar 31. jūlijā.

Uzvedumā Alūksnes un Apes novadu deju kolektīvi rādīs 10 jaundarbus, kā arī jau agrāk iestudētas dejas, kas veidotas, balstoties uz savulaik Alūksnes pusē pierakstītiem dančiem.
Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte atklāj, ka ir tapušas 10 jaunas dejas, ko veido horeogrāfi Iluta Mistre, Dace Circene, Ilze Mažāne, Reinis Rešetins, Jānis Purviņš, Taiga Ludborža, Guna Ezermale, Gunta Skuja un Lāsma Skutāne. Mūziku tām aranžējuši Juris Kaukulis, Juris Vaivods, Sniedze Jansone un citi pazīstami mūziķi.


Parādīsies malēniskais raksturs

“Kopš decembra notiek intensīvi mēģinājumi, autori tiekas ar deju kolektīviem, jo dejas jāapgūst līdz 19. aprīlim, kad notiks skate. Piedaloties kopmēģinājumos, jau redzams, ka dejās parādās malēniskais raksturs, ka mūzikā savijas pierobežas kolorīts - latviskais, igauniskais un krieviskais,” uzveduma tapšanas procesu raksturo S. Eglīte.
  "Dejas ir latviskas, tās ir viegli izdejot.Dejotāji tās mācās ar prieku, jo tām ir interesanta horeogrāfija, savdabīgas kustības.Dejas nav garlaicīgas, jo tās papildina interesants muzikālais  pavadījums," par jauno programmu saka Jaunannas tautas nama vadītāja un deju kolektīva "Oga" dalībniece Elita Jansone.

Kategorijas