Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Anketu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz martam

Aivita Lizdika

2020. gada 11. februāris 08:47

128

Lauksaimniekiem ziema ir gadalaiks, kad atpūsties no lauku darbiem. Taču šajā laikā ir iespēja arī  plānot darbu nākamajai sezonai un sakārtot dokumentus. 2020. gads lauksaimniekiem sācies ar lauku saimniecību statistikas datu apkopošanu par lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas un kūtsmēslu uzglabāšanas veidiem novietnē. Tā kā visi to vēl nav izdarījuši, anketu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 3. martam.

Paldies čaklākajiem

 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Alūksnes biroja uzņēmējdarbības konsultante Sarmīte Svilāne laikrakstam stāsta, ka pašlaik aktuālākais lauksaimniekiem ir informācijas sniegšana Lauksaimniecības datu centram (LDC) par lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas un kūtsmēslu uzglabāšanas veidu novietnē pēc stāvokļa uz 2020. gada 1. janvāri.
“Paldies visiem, kuri jau aizpildīja un iesniedza anketu “Novietņu infrastruktūra un kūtsmēslu krātuves”, taču kamēr visi vēl to nav izdarījuši un ņemot vērā sistēmas noslogotību un iesniegto anketu apjomu, to iesniegšanas laiks ir pagarināts  līdz  3. martam,”   stāsta S. Svilāne.

Datu sniegšana obligāta
Viņa vērš uzmanību uz to, ka informācijas iesniegšana ir obligāta visiem tiem lauksaimniekiem, kuri savās saimniecībās audzē liellopus, sākot no pirmā dzīvnieka, aitas un kazas kopskaitā, sākot no pieciem dzīvniekiem novietnē. Arī par zirgiem, sākot no pieciem dzīvniekiem, par vismaz trīs cūkām un sākot no vienas sivēnmātes, kā arī visiem tiem, kuriem ir mājputni, sākot no desmit putniem.
“Pirms anketas aizpildīšanas lūdzam iepazīties ar tās aizpildīšanas metodiku. Atgādinu, ka anketu var aizpildīt tiešsaitē, izmantojot Latvijas datu centra autorizāciju, vai arī papīra formas veidlapu (6.1. Novietnes infrastruktūra un kūtsmēslu krātuves), kā arī klātienē pie Latvijas lauku konsultāciju centra darbiniekiem tuvākajā birojā. Neskaidrību gadījumā zvaniet pa tālruni 67095069, 67095057, 67027240,” norāda S. Svilāne.

Kategorijas