Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunieši erudīcijas spēli velta Alūksnei

Teksts: Sandra Apine

2020. gada 11. februāris 14:35

4424

7. februārī jau otro sezonu atklāja Alūksnes jauniešu Armīns Rēdelis un Samanta Adlere veidota erudīcijas spēle "Prāts. Ārprāts. Saprāts.", kurā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra mājīgajās telpās piedalījās 10 jauniešu un pieaugušo komandas.

Jaunieši dalībniekiem bija sarūpējuši āķīgus jautājumus, kas garantēja interesanti un lietderīgi pavadītu vakaru. Spēle tika veltīta Alūksnes simtgadei, ko šogad suminām, tādēļ dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par dzimto pilsētu un tās vērtībām. Piemēram, vai jūs zināt, kādā arhitektūras stilā veidota Alūksnes Jaunā pils, cik augsts ir Alūksnes evanģēliski luteriskās baznīcas tornis vai kura ir Alūksnes īsākā iela? Tie, kuri to nezināja, tagad kļuva pulka zināšanu bagātāki.

Organizatori pateicas erudīcijas pasākuma atbalstītājiem, kas bija sarūpējuši balvas uzvarētājiem - "Alūksnes Kultūras centrs", "Pajumte", Alūksnes novada pašvaldībai. 1. vietu spēlē izcīnīja komanda “Citāda kompānija”, 2. vietu - “Ceturtais piegājiens”, 3. vieta - 3. vieta - “Alūksnes trijstūris.” Veicināšanas balvu no Alūksnes Bērnu un jauniešu centra saņēma komanda "Kas nu būs?"

Paldies jauniešiem par iniciatīvu pasākuma veidošanā! Interesenti aicināti sekot informācijai un piedalīties nākamajās spēlēs!

Kategorijas