Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Spodra” apciemo Alūksnes dzīvnieku patversmi

Sandra Apine

2020. gada 12. februāris 10:40

458

Turpinot atsaukties uz laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” sirsnīgo aicinājumu apciemot dzīvnieku māju “Astes un Ūsas” Alūksnē, pagājušajā nedēļā turp kuplā skaitā devās arī Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Spodra” kolektīvs. Ķepaiņiem viņi sagādājuši barību un paguvuši veltīt uzmanību visiem kaķīšiem un izstaidzināt visus suņus.


Labas kaimiņu attiecības

Aģentūras “Spodra” direktors Jānis Pūpols pauž prieku, ka izdevies sakārtot plānotos darbus tā, lai apmeklētāju pulciņš būtu pēc iespējas kuplāks. “Kolēģes vairāk uzturējās pie kaķiem, savukārt kolēģi devās garās pastaigās ar suņiem, krietni papildinājām arī pārtikas krājumus. Tāpat mums bija iespēja sarūpēt arī malku no pilsētā vētrā kritušajiem kokiem, ko palīdzēsim arī sagatavot,” stāsta J. Pūpols.
Taču “Spodru” ar dzīvnieku māju saista arī labas kaimiņu attiecības - aģentūrai turpat līdzās ir noliktava un kravlaukums. “Tiklīdz darba procesā rodas kādi demontēti materiāli, mēs cenšamies tos izmantot patversmes teritorijas uzlabošanai. Pielabojam bedrītes, piebraucamo ceļu, iztīrām sniegu. Mēs te esam bieži, tādēļ redzam, ko vajag, un iespēju robežās palīdzam,” stāsta J. Pūpols. Nākotnē plānā ir palīdzēt  “Astēm un Ūsām” sakārtot ēkas sētas pusi un sarūpēt pilsētvidē nolietotos, demontētos materiālus ēkas teritorijas seguma uzlabošanai.


Akcija patiešām ir vērtīga

J. Pūpols ļoti labi izprot dzīvnieku aizsardzības nozīmību, arī viņam pašam ir medību suns. “Esmu arī domājis par patversmes suņa adoptēšanu, tiklīdz parādīsies kāds medībām piemērots četrkājainais draugs,” pieļauj J. Pūpols.
Biedrības “Astes un Ūsas” vadītāja Elīna Dambe ir pateicīga dāsnajiem viesiem, atzīstot, ka laikraksta uzsāktā akcija patiešām ir vērtīga – dzīvnieki saņem gan uzmanību, gan arī materiālu atbalstu. Ciemošanās stafeti “Spodra”  ar prieku nodod Alūksnes slimnīcas kolektīvam.


Kategorijas