Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iespēja attīstīt uzņēmējdarbību par Eiropas naudu

Agita Bērziņa

2020. gada 18. februāris 11:57

181

Alūksnes novada, Apes un Trapenes uzņēmēji sen lolotu ieceru īstenošanai var gūt finansiālu atbalstu biedrības “Alūksnes lauku partnerība” izsludinātajā piektajā projektu iesniegumu konkursā.  Projektu pieteikumus var iesniegt līdz 24. martam. Kopējais pieejamais publiskais finansējums ir 314 864 eiro.

Liela interese par tūrismu
LEADER Administratīvā vadītāja Santa Harjo-Ozoliņa stāsta, ka šobrīd neviens projekts vēl nav iesniegts, taču potenciālie iesniedzēji izrāda aktīvu interesi ik dienu. “Idejas ir ļoti dažādas un aptver visas kārtā izsludinātās rīcību jomas. Lielākā interese ir attīstīt tūrisma piedāvājumus, ko varētu skaidrot ar Alūksnes novada pašvaldības intensīvo darbu šajā jomā. Daudzi ir noticējuši tam, ka tūrisms Alūksnē ir perspektīva nozare, kur var nopelnīt. Tūrisma nozarē ir jau sen zināmas vajadzības, kuras līdz šim neviens nebija uzdrīkstējies sakārtot,” saka S. Harjo - Ozoliņa.

Ir atsevišķas nianses
Atbalstam var pieteikties gan ilgstoši strādājoši uzņēmēji, kuri vēlās attīstīt savu uzņēmumu, gan jaunie uzņēmēji, kuri tikai vēlas sākt darbību. Tās var būt gan fiziskas personas, zemnieku saimniecības, gan komersanti. Projektu iesniedzējiem jāņem vērā būtiska nianse - darbi jāveic vai iekārtas jāiegādājas sākotnēji par saviem līdzekļiem un, tikai izpildot projektā paredzētas aktivitātes, varēs saņemt naudu no Eiropas fonda. “Vai nu nauda jāparedz savā uzņēmumā vai jāvēršas kredītiestādēs. Jā, kredīta saņemšana nav viegls process, bet tas ir izdarāms ar reālu biznesa ideju, apņēmību un lielu darbu,” saka S. Harjo - Ozoliņa.


Projekti iesniedzami rīcībās:
* “Uz vietējiem resursiem un konkurētspējīgām priekšrocībām balstīta ekonomika”
* “Papildinošu un nozīmīgu tūrisma pakalpojumu un produktu veidošana un esošo kvalitātes uzlabošana”;
* “Vietējo lauksaimniecības produktu pārstrādes attīstīšana” ;
* “Iedzīvotājiem/ nozarēm nepieciešamu pakalpojumu veidošana un attīstīšana” .

Kategorijas