Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Stāvēt un apstāties aizliegts

Loreta Jargane

2020. gada 20. februāris 07:41

989

Kāds apzinīgs Alūksnes autovadītājs vērsies laikrakstā ar norādi, ka Uzvaras un Merķeļa ielas krustojumā, iepretim Alūksnes Ceļu daļai, bieži vien pāri nepārtrauktajai līnijai, zālienā tiek novietoti transportlīdzekļi. “Vienaldzīgie autovadītāji pat iebrauc ar diviem riteņiem zālājā, kas tikko tika savests kārtībā. Tur auto regulāri stāv no pulksten 17.00 līdz 18.00 vakarā,” vēsta Alūksnes iedzīvotājs.

Situāciju komentē Alūksnes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons: “Satiksmes noteikumi aizliedz apstāties un stāvēt vietās, kur līdz apzīmētajai brauktuves malai, šajā gadījumā tā ir nepārtrauktā līnija, ir ne mazāk par trīs metriem. Esam informēti par šo situāciju. Nav tā, ka inspektors katru vakaru patrulē norādītajā teritorijā, tāpat arī nav tā, ka katru vakaru tur atrastos transportlīdzekļi. Pieļauju, tas varētu būt vakaros, kad Alūksnes Ceļu daļas telpās notiek džudo treniņi un vecāki brauc pakaļ bērniem, tad kāds tur ir apstājies. Tas ir pārkāpums, un par to pienākas sods.


Inspektori ir informēti, un mēs aicinām autovadītājus pievērst tam uzmanību. Tā nav vienīgā vieta Alūksnē, kad autovadītāji, inerces un pieraduma vadīti, piekopj ierastos autovadīšanas ieradumus.  Saprotu, ka tur ir ērtāk apstāties. Kad nebija veikti ceļa remontdarbi, tad to varēja darīt, tagad tas ir pārkāpums. Transportlīdzekļi jānovieto tam paredzētajās vietās.”

Teksts un foto: Loreta Jargane

Kategorijas