Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina izteikt viedokli par jauno Alūksnes novada pašvaldības mežu apsaimniekošanas plānu

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 21. februāris 07:47

87

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par izstrādāto pašvaldībai piederošo mežu apsaimniekošanas plānu 2020.-2024. gadam. Aicina Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Alūksnes novada pašvaldības apsaimniekošanā ir 1412 ha liela meža zemju platība. Lai pašvaldībai piederošie meži īstermiņā un ilgtermiņā tiktu racionāli izmantoti, atjaunoti un kopti, tie ir nodoto apsaimniekošanā pašvaldības aģentūrai “SPODRA”.
Alūksnes novada pašvaldības mežu apsaimniekošanas plāns turpmākajam termiņam izstrādāts, lai nodrošinātu meža un meža zemes efektīvu apsaimniekošanu - izmantotu dabas resursus, ievērojot meža ekosistēmas uzturēšanas un vides aizsardzības principus, izveidotu ilgtspējīgu vides attīstību, neapdraudot nākamo paaudžu ekonomisko, ekoloģisko un sociālo vajadzību apmierināšanu, veidojot vienotu, nenoplicinošu meža apsaimniekošanu.


Plāna izstrādē ievērots Meža likums, Latvijas Meža politika un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas pamatprincipi. Dokuments balstīts uz ilgtermiņa mērķa formulēšanu, apsaimniekojamās teritorijas analīzi un meža resursu analīzi, meža ekoloģisko un sociālo vērtību saglabāšanu un vairošanu un meža apsaimniekošanas pasākumu plānošanu turpmākajiem pieciem gadiem.

Ar sagatavoto dokumentu var iepazīties:
    1) elektroniski pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Aktuālās apspriešanas,
    2) klātienē Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, Alūksnē, 1. stāvā.

Priekšlikumu izteikšanas termiņš: 2020. gada 3. marts (ieskaitot).

Priekšlikumus var iesniegt:
    1) nosūtot elektroniski uz e-pastu mezzinis@aluksne.lv,
    2) klātienē Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, Alūksnē, 1. stāvā.

Kategorijas