Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pankūku torte ar biezpiena krēma pildījumu

Brigita Skaistkalne

2020. gada 21. februāris 00:00

4


Sastāvdaļas
• 200 gramu ķirbju biezeņa,
• 2 olas,
• 200 mililitru piena,
• šķipsniņa sāls un piparu,
• 0,5 tējkarotes cepamā pulvera,
• 4 ēdamkarotes augu eļļas,
• vismaz puse glāzes miltu,
• augu eļļa cepšanai.

Krēmam
• 400 gramu mīksta biezpiena,
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma,
• sāls, pipari,
• dažas ķiploka daiviņas,
• kūpināts lasis (pēc izvēles),
• tējkarote citrona sulas, zaļumi.

Šādu tortīti varam izveidot no jebkurām plānajām pankūkām. Šoreiz tās izcepu pēc šīs receptes, jo vēl bija atlicis ķirbju biezenis. (Ķirbi nomizoju un izvārīju nelielā ūdens daudzumā, pēc tam šķidrumu nolēju un mīkstumu sastampāju biezenī.)
Mīklai visas sastāvdaļas savienoju un sakūlu viendabīgā masā. Miltu daudzums gan atkarīgs no ķirbja sulīguma, jo pārāk šķidru mīklu uz pannas cepot būs grūti apgriezt. Uzkarsētā mazajā pannā ar augu eļļu, ar kausiņu uzlejot mīklu, izcepu sešas pabiezas pankūkas.
Pildījumam biezpienu samaisīju ar skābo krējumu, piekaisot sāli, kā arī pievienojot vairākas spiedē sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Lai gan varētu iztikt tikai ar šādu tortītes pildījumu vien, tomēr izvēlējos izmantot vēl arī auksti kūpinātu lasi. To, atstājot arī rotājumam, smalki sagriezu, apslacīju ar citrona sulu un apbārstīju ar pipariem. Tortīti liku kārtās šādi: pankūka, biezpiena masa un sasmalcināts lasis, tad atkal pankūka un pildījums. Augšējā kārtā jābūt pankūkai. Tad to un tortītes sānus vēl apziedu ar biezpiena masu, uzliku “rozītes” un ievietoju ledusskapī, lai garšas savelkas. Pirms baudīšanas rotāju ar diļļu un pētersīļu zaļumiem.
“Eksotika” ar
banānu pildījumu
Sastāvdaļas
• 2 olas,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• 250 mililitru piena,
• 100 mililitru saldā krējuma,
• 4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu,
• 6 ēdamkarotes miltu,
• eļļa cepšanai;

Pildījumam
• 2 banāni,
• 2 ēdamkarotes citronu sulas,
• 2 ēdamkarotes medus,
• 1 tējkarote kanēļa.
No mīklai paredzētajiem produktiem iemaisīju pašķidru masu un izcepu plānās pankūkas. Tās saliku citu virs citas. Tad gatavoju pildījumu: banānus nomizoju, sagriezu ripiņās, apslacīju ar citronu sulu un liku uz pannas kopā ar karstu medu, apbārstīju ar kanēli un karsēju, līdz sabiezēja. Pēc tam pildījumu liku uz pankūkām un tās satinu.
Vaniļas biezpiena plācenīši
Sastāvdaļas
• 500 gramu biezpiena,
• 2 olas,
• 4 ēdamkarotes mannas,
• 100 gramu miltu,
• 100 gramu cukura,
• 50 gramu skābā krējuma,
• naža gals sodas,
• vaniļas cukurs garšai,
• augu eļļa cepšanai.
Biezpienu, un atkal izmantoju “Ricottu”, labi samaisīju ar cukuru un olām. Masai pievienoju man­nu, skābo krējumu, sodu un vaniļas cukuru. Piekaisīju arī miltus un maisīju, lai nav kunkuļu un veidojas viendabīga masa. Mīklai jābūt pietiekami biezai. No tās ar karoti atdalīju pa gabaliņam un veidoju plācenīšus. Tos liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu cepties no abām pusēm līdz zeltainumam.
   Gatavos plācenīšus vēl izliku uz papīra dvieļa, lai tur uzsūcas liekās taukvielas. Ļoti labi garšo gan ar skābo krējumu, gan pārkaisīti ar pūdercukuru vai arī, protams, – bez visa tā.
Pankūkas ar ķirbjiemOlas ar cukuru un sāli ar putojamo slotiņu saputoju, pievienoju miltus ar cepamo pulveri, kā arī pienu un ķirbju biezeni. Visu labi sajaucu un atkal saputoju. Visbeidzot piemaisīju augu eļļu.
Ar kausiņu lēju mīklu ar augu eļļu ietaukotā uzkarsētā pannā un cepu no abām pusēm zeltainas. Gatavās pankūkas liku lēzenajā šķīvī citu virs citas, mazliet padzesēju un pēc tam sarullēju.

Kategorijas