Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpina rudens tautas skrējiena tradīciju

Ilze Bogdanova

2009. gada 16. septembris 10:48

1036

Sestdien ziemas sporta centra „Mežinieki” teritorijā norisinājās tautas skrējiens „Uz divu sezonu robežas”. Šīs sacensības uzskatāmas par sava veida turpinājumu iepriekšējos gados notikušajiem rudens skrējieniem un soļojumiem, kurām nu, pēc novadu reformas, lemts pārdzimt jaunā veidolā.

Neskatoties uz nosaukuma un sacensību norises vietas maiņu, nemainīgs palicis mērķis, ar kādu tas rīkots: aicināt uz starta līnijas gan vasaras, gan tuvojošās ziemas sporta veidu pārstāvjus, lai pārbaudītu un salīdzinātu savu sportisko sagatavotību vai lai vienkārši veiktu kādu no piedāvātajām distancēm.

Akcentējot sacensību pieejamību neatkarīgi no sportiskās sagatavotības, dalībnieki varēja izvēlēties starp dažāda garuma distancēm. Garākā no tām bija septiņus kilometrus gara, bet īsākā – tikai vienu. Tiesa, iespēju pavadīt sestdienas pēcpusdienu sportiskās noskaņās izmantoja tikai nepilni 50 dalībnieki. Vairums no viņiem bija paši alūksnieši, taču starp skrējējiem gadījās arī pa kādam kaimiņu novadu pārstāvim no Balviem, Gulbenes un Madonas.

Par visātrākajiem septiņu kilometru garajā distancē kļuva alūksnieši Nadīna Dudare (29:50 minūtes) un Jaroslavs Halimoškins (24:20 minūtes). Vidējā jeb 3.5 kilometrus garajā distancē labākos rezultātus uzrādīja alūksnietis Andrejs Baumanis (14:01 minūtes), bet no meitenēm – gulbeniete Jūlija Tīruma (17:24 minūtes). Savukārt viena kilometra distanci jeb „veselības kilometru” veica septiņi dalībnieki, no kuriem ātrākais bija Raiens Pauriņš (4:31 minūtes).

Kategorijas