Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā rosina mainīt plānojumu

Teksts un foto: Agita Bērziņa

2020. gada 25. februāris 11:10

1118

Alūksnes novada pašvaldības deputātiem jālemj, vai mainīt teritoriālo plānojumu īpašumam Pils ielā 3, Alūksnē. Pirmajās diskusijās tautsaimniecības komitejā šonedēļ par to nebija vienota viedokļa.

Paļaujas uz plānojumu
Ar lūgumu īpašumam Alūksnē, Pils ielā 3 mainīt plānojumu vērsies jaunais zemenes īpašnieks - SIA “ACK būve”. Lai gan 1,18 hektāru zemes īpašuma izmantošanas veids saskaņā ar pilsētas teritorijas attīstības plānu ir privātmāju apbūve, īpašnieks tur vēlas veikt saimniecisko darbību. Neizpratnē par šādu vēlmi komitejā bija deputāti Ainars Melders un Laimonis Sīpols.
“Viņi taču zināja, kas plānojumā rakstīts, kad pirka. Kādēļ mums tagad jāmaina? Mums ir jāzina, ko uzņēmējs tur plāno darīt. Dzīvojamo māju priekšā uzcels rūpnīcu vai mototrasi, kur rūcinās,” norādīja A. Melders. Zinot, ka īpašuma pielietošanas mērķis ir privātmāju apbūve,
L. Sīpols nostāšoties iedzīvotāju pusē un neatbalstīs uzņēmēja ieceres. “Tas nav godīgi pret tur dzīvojošajiem. Viņi paļaujas uz plānojumu. Ja esmu iegādājies privātmāju un zinu, ka tā ir mierīga vieta, tad ar to arī rēķinos,” sacīja L.Sīpols.
Priekšsēdētāja vietnieka Dzintara Adlera rīcībā nebija informācijas par konkrētiem īpašnieka plāniem. “Apstiprinot teritoriālo plānojumu, mēs nekad nevaram zināt, kā veidosies mūsu novada vai pilsētas perspektīva nākotnē. Diemžēl mēs atrodamies tur, kur atrodamies, un mums bieži vien jāpielāgojas uzņēmējam un reālajai novada attīstībai,” teica Dz. Adlers.

Iekļausies vidē
Sazinoties ar SIA “ACK Būve” noskaidrojām, ka uzņēmums Pils ielā 3 vēlas veikt apbūvi, kas saistīta ar tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu. “Teritorijas apbūves pamatprincipos iecerēts ievērot skandināvu dizaina stilu, cenšoties iekļauties vidē, kas ir apkārt, neaizsedzot kādas būtiskas ainaviskas vietas vai objektus. Vienstāva ēkā plānojam izvietot veikalu. Jau šobrīd mums ir veikals, bet tā telpas kļuvušas par šauru,” skaidro SIA “ACK Būve” īpašniece un valdes priekšsēdētāja Judīte Andersone – Svara. Iespējams, ēkā būs ne tikai veikals, bet arī papildu serviss. “Ir pāragri par to runāt, bet tā varētu būt neliela kafejnīca, varbūt iznomāsim telpas kādam citam nomniekam vai  izvietosim tirdzniecības paviljonus,” norāda īpašniece. Tā kā pagaidām nav zināms, vai atļaus zonējuma maiņu, sarunu ar apkārt dzīvojošajiem vēl nav bijis.
Lēmumu par teritorijas plānojumu deputāti pieņems februāra domes sēdē nākamnedēļ.


Kategorijas