Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apenieši kāpj uz pjedestāla

Mārīte Dzene

2009. gada 16. septembris 08:45

894

Gulbenes novada Staru mototrasē pagājušajās brīvdienās notika Latvijas kausa izcīņa motokrosā, kurā veiksmīgi startēja apenietis Raivis Levans. Viņš “Mini Mx” klasē izcīnīja uzvaru, bet A2 klasē ieguva trešo vietu. Savukārt otrs apenietis Edžus Andrejevs bija trešais “Mini Mx” klasē.

“Latvijā startēt “Mini Mx” klasē nav sevišķi interesanti, jo citi krietni atpaliek. Turklāt braucēju nav daudz, tāpēc Igaunijā piedalīties šādās sacensībās man patīk labāk. Es vienmēr startēju abās klasēs, jo tad varu sacensties abas dienas. Turklāt A2 klasē ir nopietnākas sacensības nekā “Mini Mx”, kur braucu vairāk prieka pēc,” stāsta R.Levans.

Viņš atzīst, ka A2 klases otrajā braucienā neizdevās starts, tāpēc nācās palikt trešajā vietā. Dažus braucējus Raivis trasē apdzina, tomēr tas nebija pietiekami, lai gūtu labākus panākumus. Viņš atzīst, ka Staru trase ir laba un viņam patīk. “Sacensības Staru mototrasē bija Latvijas kausa izcīņas motokrosā sestais posms. Līdz tām man ir veicies viduvēji. Mērķis bija šajā sezonā iztikt bez traumām, un tas būs izdevies. Iepriekšējos gados vienmēr gadījušās traumas. Tagad esmu kārtīgi ieskrējies – sasniedzis labu ātrumu un kļuvis drošāks, bet sezona jau beigsies. Nedēļas nogalē Ķegumā būs pēdējās sacensības Latvijā,”  komentē Raivis. Ja Ķegumā viņam izdosies labi nobraukt, tad kopvērtējumā varētu iekļūt labāko sešniekā. “Dažus kausa izcīņas posmus esmu izlaidis, tāpēc nevaru pretendēt uz augstāku vietu. Iespējams, ka sešniekā jau esmu,” spriež R.Levans.

Pirmajā sacensību dienā Staru trasē kopā ar Raivi startēja apenietis Edžus Andrejevs. Viņš tikai šogad sācis piedalīties sacensībās, tāpēc trešā vieta ir labs panākums. Savukārt alūksnietis Renārs Duļbinskis startēja iesācēju grupā, kurā viņš sasniedza labāko rezultātu. Abu dienu laikā uz starta stājās vairāk nekā 150 motosportistu, kuri sacentās 19 dažādu klašu startos. Tiesa, dažu klašu braucieni bija apvienoti, taču līderus apbalvoja katrā klasē.

Kategorijas