Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Deju kolektīvi “Olysta” un “Jaunanna” apgūst deju “Diksītis”

Dace Plaude

2020. gada 27. februāris 15:22

2427

Alūksnes novada deju kolektīvi turpina darbu pie deju uzveduma projektā “Malienas mantojums”, kas veltīts Alūksnes pilsētas 100. dzimšanas dienai un būs skatāms 31. jūlija vakarā Pilssalā.

Šonedēļ ar D grupas deju kolektīviem “Olysta” un “Jaunanna” strādāja Latvijā pazīstamais horeogrāfs un deju pedagogs Jānis Purviņš, kurš šim uzvedumam radījis deju “Diksītis”. “No Malienas pusē pierakstītajiem horeogrāfiskajiem tekstiem izvēlējos, kas varētu būt tuvāk pie sirds un izmantoju materiālu no Ziemeriem, Smiltenes, Mārkalnes un Alūksnes Pierakstītais horeogrāfiskais teksts kā jau etnogrāfiskajā dejā ir daži soļi un es mēģinu tos savirknēt, pielikt sarežģītākas lietas, interesantākus satvērienus, pamainīt zīmējumu. Tā veidosies jaunais “Diksītis”, ko būs iespēja redzēt vasarā. Veidojot dejas, man daudz nozīmē muzikālais materiāls un  šajā gadījumā mūziku, arī etnogrāfisko melodiju kopā salicis un par skaistu skaņdarbu izveidojis Ēriks Zeps kopā ar Julgi Stalti. Atrasti arī vārdi un domāju, ka taps interesants un mīlīgs numurs,” stāsta horeogrāfs Jānis Purviņš.


Jāatgādina, ka deju uzvedums top ar Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC)  un Alūksnes novada pašvaldības atbalstu. Ir radītas  10  jaunas skatuves dejas, ko veido Latvijā pazīstami horeogrāfi Iluta Mistre, Dace Circene, Ilze Mažāne, Reinis Rešetins, Jānis Purviņš, Taiga Ludborža, Guna Ezermale, Gunta Skuja un Lāsma Skutāne.

Kategorijas