Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Digitalizē Opekalna kapsētu

Agita Bērziņa

2020. gada 28. februāris 11:04

1128

Opekalna baznīcas draudze ir pirmā Latvijā, kas, piesaistot LEDAER projekta finansējumu, digitalizējusi kapsētu. Digitalizācija Opekalna draudzei turpmāk ļaus strādāt efektīvāk un veiksmīgāk apsaimniekot kapus, savukārt iedzīvotāji varēs ērti atrast tuvinieku kapavietas, pētot dzimtas saknes.

Digitalizācijas darbus Opekalna kapos veikusi firma “Cemety”, un ikvienam interesentam apkopotā informācija publiski pieejama internetā www.cemety.lv. Projekta “Opekalna evaņģēliski luteriskās draudzes Kapukalna kapsētas digitalizācija un teritorijas uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma iegāde” kopējās izmaksas ir 8556,14 eiro, Alūksnes novada pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums ir 855,61 eiro. Projekta ietvaros šogad iegādāsies arī krūmgriezi un sešus atkritumu konteinerus.

“Pirmās domas, ka vajadzētu digitalizēt kapsētu, bija 2015. gadā, kad Alūksnes novada pašvaldībā vērsāmies ar lūgumu viņiem pārņemt kapsētu, taču pašvaldība atteica, norādot, ka vispirms nepieciešams kapsētu digitalizēt. Vairākus gadus par to tika runāts, zinājām, ka tās ir lielas izmaksas, ko saviem spēkiem nespējam izdarīt. Uzzinājām, ka citviet digitalizācijai saņemts projektu finansējums, tādēļ rakstījām projektu arī mēs un saņēmām finansējumu, ” stāsta  draudzes priekšniece Santa Pilskalne .

Vairāk lasi laikrakstā "Alūksnes un Malienas Ziņas".

Kategorijas