Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes gadatirgum pirmo reizi pieteiksies elektroniski

Agita Bērziņa

2020. gada 29. februāris 09:33

622

Gan tirgotāju, gan pircēju iecienītais Pierobežas pavasara gadatirgus Apē šogad notiks 10. maijā. Tirgus organizācijā paredzētas vairākas būtiskas izmaiņas.

Pašvaldības Teritorijas attīstības nodaļas vadītājs Jurijs Ronimoiss, kurš vada arī tirgus organizēšanas darba grupu, informēja, ka izmaiņas saistītas ar tirgus darba laiku, norises vietu un pieteikšanās kārtību.

“Ņemot vērā to, ka arvien pieaug tirgotāju interese, šogad plānojam paplašināt tirgus teritoriju. Attiecībā uz tirdzniecības posmu no Stacijas ielas līdz Apes tautas namam, domājam ļaut tirgoties arī laukumā, kur reāli tirdzniecība jau notika iepriekš. Ir priekšlikums oficiāli pagarināt tirgus laiku par vienu stundu, jo esam novērojuši, ka tirgošanās nebeidzas pulksten 14.00 - īpaši, ja ir labi laika apstākļi, puse tirgotāju turpina tirgoties līdz pulksten 15.00,” skaidroja J. Ronimoiss.

Tirgus norises vieta būs Apes pilsētas estrāde, Avotu, Aptiekas un Jaunās ielas teritorija, Stacijas ielas posms no Pasta ielas līdz stacijas laukumam ieskaitot, Skolas ielas posms no Apes Tautas nama līdz Stacijas ielai.

Būtisks jaunums
Tirgotāji gadatirgum varēs pieteikties elektroniski. Ir izstrādāta elektroniska iesnieguma forma, kurā tirgus dalībniekam jāievada dati par sevi, jāatzīmē preču veids un tirdzniecības vietas lielums. Svarīgi, ka, izvēloties tirdzniecības vietas lielumu, automātiski parādīsies, cik par to jāmaksā.
“Elektroniskā pieteikšanās būs atvieglojums gan tirgotājiem, gan mums kā tirgus organizatoriem. Iepriekš saņēmām pārmetumus, kādēļ liekam pieteikums rakstīt ar roku vai sūtīt e - pastā, tagad būs tikai datorā veidnē jāievada prasītā informācija,” skaidroja J. Ronimoiss. Saņemtos pieteikumus programma automātiski un precīzi apkopos.

Jāņem vērā, ka tirdzniecības atļaujas elektroniski tiks izsūtītas vien tad, kad būs samaksāta tirdzniecības nodeva. Pieteikuma iesniegšana nenozīmēs, ka tirdzniecības vieta ir rezervēta.

Kategorijas