Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārbauda savu varēšanu

Ilze Bogdanova

2009. gada 16. septembris 08:37

423

Alūksnes Bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalsta centra „Saulstariņi” dalībnieki atgriezušies no starptautiskajām sporta spēlēm „Mēs varam!” Valmierā. Tajās viņi piedalījās jau otro gadu pēc kārtas, sacenšoties ar komandām ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Norvēģijas un Zviedrijas.

Alūksnes Bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalsta centra „Saulstariņi” vadītāja Māra Podkalne atklāj, ka šis pasākums kalpo par lielisku iemeslu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām satikties ārpus ierastās vides, pārbaudīt savas sportiskās iemaņas, kā arī gūt pozitīvas emocijas. „Arī šoreiz iepazināmies ar daudz jauniem cilvēkiem,” viņa saka. „Patīkamu pārsteigumu sagādāja arī paši bērni. Viņi ļoti centās, lai katrā disciplīnā izdarītu tik daudz, cik vien iespējams, bet tie, kuriem tobrīd nevajadzēja startēt – atbalstīja sportistus un juta viņiem līdzi.”

M.Podkalne stāsta, ka šogad dalībniekiem piedāvāts sacensties tāllēkšanā, dažādu distanču skriešanā, bumbiņas mešanā pa mērķi un basketbola soda metienos. Lai ikviens dalībnieks justos kā uzvarētājs, spēļu organizatori no Dauguļu speciālās internātpamatskolas bija parūpējušies par medaļām un diplomiem ikvienam, kurš stājās uz starta līnijas.

Vislielākais gandarījums alūk­sniešiem ir par uzvaru “Boccia” spēlē: ja pērn viņi ieguvuši 2.vietu, tad šogad izcīnījuši uzvaru, finālā pieveicot Gaujienas speciālās internātpamatskolas komandu.

Kategorijas