Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pēkšņais sniegs sekmē arī ceļu satiksmes negadījumus Alūksnē

Sandra Apine

2020. gada 2. marts 13:41

515

Pagājušajā nedēļā, 28. februārī, līdz pusdienlaikam Valsts policijas Alūksnes iecirkņa apkalpojamā teritorijā fiksēti trīs ceļu satiksmes negadījumi, kuru izraisīšanu sekmējusi lielā sniega sega.

“Bijām izbraukuši pa lauku ceļiem, kur tie piesniguši ar vismaz 15 – 20 cm sniega kārtu, un rīta pusē bija grūti izbraucami pat ar džipiem. Pieļauju, tieši tāpēc līdz rītam iecirkņa teritorijā bija jau trīs negadījumi, kas izraisīti, neņemot vērā laikapstākļus. Diemžēl, pat uzsniegot sniegam, autovadītāji turpina braukt tāpat kā bezsniega apstākļos - netiek galā ar vadību, transportlīdzeklis saslīd, kaut kur ieslīd, nobrauc no ceļa braucamās daļas,” stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Aleksandrs Fins. Tāpat viņš ievērojis, ka, priecājoties par sen gaidīto sniegu, daudzi pārdroši autovadītāji to izmanto agresīvai braukšanai sānslīdē, un iesaka to nedarīt. “Pat, ja pašiem vai citiem satiksmes dalībniekiem nekas nenotiks, šādās situācijās tiek bojāts īpašums, piemēram, tiek iestūrēts ceļa zīmēs vai sētās, kas ir labākajā gadījumā,” komentē
A. Fins.

Tā kā ziema vēl solās pieturēties līdz nedēļas beigām, inspektors aicina pielāgoties braukšanai sniegā. “Un noteikti nevajadzētu vēl mainīt riepas uz vasaras variantu, ko daudzi jau pasteigušies izdarīt,” viņš saka.



Kategorijas