Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Slēpņošanas spēles “Discover the city” atraktīvās komandas

Laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” organizētās spēles “Discover the city” (“Atklāj pilsētu”) pirmais posms ir noslēdzies. Spēle Alūksnē sākās 7. februārī, tajā piedalījušās astoņas komandas, katrā 5 dalībnieki. Šajā numurā iepazīstinām ar divu pēdējo komandu sastāvu.
18. februārī startēja komanda “Standarts”, kuras sastāvā bija Tamāra Broka - Priedīte, Viktorija Vlada, Elizabete Smoļaka, Māris Sedlenieks un Kaspars Sārs. Lai arī sākotnēji bija pieteikušās septiņas komandas, tomēr lielās intereses dēļ pēdējā dienā pieteicās arī astotā komanda “0.7 Gudrības”, kuru pārstāvēja Liega Emīlija Zālīte, Marta Paegle, Monta Melzoba, Solvita Jakovļeva un Nikolajs Rakovs. Šo abu komandu sastāvā ir Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas audzēkņi.

Otrais uzdevums sācies

Jāteic, ir gaidāma sīva cīņa, jo jauniešu oriģinalitātei un radošumam (par ko varēja iegūt bonusa punktus) nav robežu. Ir noslēdzies slēpņošanas spēles pirmais posms. Arī rezultāti apkopoti, bet tos izziņosim, noslēdzoties spēlei. Tagad jauniešiem seko nākamais uzdevums – izveidot prezentāciju, kurā jāiekļauj visu apzināto objektu atskats. Tāpat katrai komandai izlozes kārtībā tika piešķirta viena teritorija, kurā bija izvietots slēpnis. Tagad varam atklāt visas piecas teritorijas, ko jaunieši spēles gaitā apmeklēja – kādreizējais elevators; ēka, kur atrodas “Sarkanais Krusts”, kādreizējā VEF teritorija, Lauktehnikas teritorija un Meliorācijas teritorija.
Vēl prezentācijā jauniešiem būs jāiekļauj vēsturiskā informācija par konkrēto, izlozes kārtībā izvēlēto teritoriju un jāsniedz savs redzējums par šo vietu, piemēram, ko tajā varētu nākotnē izveidot. Tā būs iespēja paust jauniešiem savu viedokli un vēlmi iesaistīties turpmākā Alūksnes novada attīstībā.

Noslēguma pasākumā - apbalvošana

Dalībniekiem savas prezentācijas jāiesūta līdz 6. martam (ieskaitot). Savukārt 13. martā visas komandas tiksies vienuviet kādā no spēles objektiem (vietu vēl neatklāsim), lai prezentētu gūto pieredzi. Viņu sniegumu vērtēs arī žūrija - Alūksnes pilsētas pārstāvji, kuri savu ikdienu saista ar Alūksnes dzīvi, ēkām un teritorijām. Noslēguma pasākumā tiks paziņotas trīs komandas, kas pēc punktu skaita un žūrijas vērtējuma iegūs vērtīgas balvas – dāvanu kartes ar iespēju lidot vēja tunelī Siguldā, spontāno pārgājienu no aģentūras “Movement Spontaneous” un piedzīvojumu aģentūras “Purvu bridēji”.

Kategorijas