Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Latvijas pasta" mobilajā lietotnē reģistrētus sūtījumus ļaus pārvirzīt uz pakomātiem

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 2. marts 14:49

32

VAS "Latvijas pasts" mobilajā lietotnē reģistrētus pasta sūtījumus varēs pārvirzīt uz uzņēmuma pakomātiem jebkur Latvijā, informē aģentūra LETA.
Kopš pērnā gada jūlija "Latvijas pasts" saviem klientiem - gan fiziskām, gan juridiskām personām - nodrošina iespēju uzņēmuma mobilajā lietotnē attālināti pārvirzīt jebkuru izsekojamu, ierakstītu vai apdrošinātu pasta sūtījumu uz citu izvēlētu sūtījuma saņemšanas vietu Latvijas teritorijā, mainot sākotnējo piegādes adresi, kas norādīta uz sūtījuma. Tagad kā sūtījuma saņemšanas vietu iespējams izvēlēties arī kādu no pakomātiem "Latvijas pasta" tīklā - kopumā uzņēmumam ir 61 pakomāts visā Latvijā. Mēneša laikā, testējot jauno pakalpojumu, uz pakomātiem klienti izvēlējušies pārvirzīt ap 300 sūtījumu, un interese par šo saņemšanas iespēju palielinās.

Sūtījuma svars nedrīkst pārsniegt 31,5 kilogramus

Izvēloties pārvirzīt sev adresēto sūtījumu uz kādu no "Latvijas pasta" pakomātiem, jāņem vērā, ka sūtījuma svars nedrīkst pārsniegt 31,5 kilogramus, bet sūtījuma izmēram jāatbilst garumā līdz 38 centimetriem, platumā līdz 38 centimetriem un augstumā līdz 58 centimetriem. Lai izvairītos no nepiederošu sūtījumu pārvirzīšanas, būtiski pārliecināties, ka pārvirzīšana tiek pieteikta, norādot to pašu mobilā tālruņa numuru, kas jau sākotnēji ir norādīts sūtījuma datos.


Attālinātā veidā pārvirzīt sūtījumu ir iespējams arī uz jebkuru "Latvijas pasta" nodaļu visā valsts teritorijā, uz citu saņemšanas adresi - piemēram, biroju - vai kādu no vairāk nekā 60 degvielas uzpildes stacijām "Circle-K", ar kuru "Latvijas pastam" noslēgts līgums par sūtījumu izsniegšanu. 

Apmaksāt pārvirzīšanas pakalpojumu no savas internetbankas iespējams turpat mobilajā lietotnē.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Kategorijas