Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Siltā ziema maina sportotāju paradumus: pirktākās preces – vingrošanas paklājiņi un trenažieri

Zane Jēkabsone

2020. gada 3. marts 11:56

33

Lai gan siltā ziema un sniega trūkums sarūgtina kaismīgus slēpotājus, Latvijas sabiedrība no fiziskām aktivitātēm neatsakās. Kā liecina “K Senukai” veikalu tīkla novērojumi, šoziem sporta mīļotāji kustību trūkumu svaigā gaisā kompensē ar dažādiem mājas apstākļos piekopjamiem fizisko aktivitāšu veidiem. Par to liecina arī sporta preču apgrozījums, norāda “Kesko Senukai Latvia” sporta, tūrisma un dārzniecības kategoriju vadītājs Ingus Laumanis.

Kamēr slēpēm atvaļinājums, sportojam mājās!
Šī ziema vairāk atgādina agru pavasari nekā gada aukstāko laiku, liekot sporta aktivitāšu cienītājiem mainīt sporta inventāra iegādes paradumus. “Ja nav ziemas, nav arī pieprasījuma pēc ziemas sporta inventāra – tā pārdošanas apjomi šosezon ir ievērojami kritušies. Toties vispārēja interese par sporta precēm pieaug gadu no gada. Daļēji tas skaidrojams ar “K Senukai” veikalu tīkla paplašināšanu, bet lielākoties – ar sabiedrības dzīvesveida izmaiņām. Aizvien vairāk cilvēku pievēršas veselīgam dzīvesveidam un fiziskām aktivitātēm,” stāsta “Kesko Senukai Latvia” sporta un tūrisma kategoriju vadītājs I. Laumanis.

Uz pirktāko sporta preču pjedestāla – vingrošanas paklājiņi un trenažieri

Kā norāda I. Laumanis, pircēju pieprasītākās sporta preces “K Senukai” veikalos ir vingrošanas paklājiņi un trenažieri, īpaši dažādi velotrenažieri un eliptiskie trenažieri, kas imitē slēpošanas kustības. “Šādu trenažieru pārdošanas apjomi ir vienlīdz augsti, apsteidzot skrejceliņus, airēšanas trenažierus, universālos solus un daudzfunkcionālos trenažierus. Turklāt mūsu novērojumi liecina, ka sievietes biežāk izvēlas velotrenažierus un arī elektriskos trenažierus, bet vīrieši – smagos trenažierus spēka vingrinājumiem. Tomēr lielākoties pircēji izvēlas universālus risinājumus, kurus var izmantot gan vīrieši, gan sievietes,” novērojumos dalās “Kesko Senukai Latvia” speciālists.
Savukārt no vingrošanas paklājiņiem īpaši iecienīti ir jogas paklājiņi un akupunktūras paklāji ar īpašiem nelieliem, asiem izvirzījumiem muguras un citu ķermeņa daļu masāžai.

Ne vienmēr lētākais ir arī pieprasītākais

Piedāvājums ir gana plašs, lai katrs klients varētu salāgot savas vēlmes un vajadzības ar finansiālajām iespējām, atzīmē I. Laumanis, “Mūsu sortimentā ir trenažieri par demokrātiskām cenām, kas ieņem pirmo vietu pirktāko sporta preču topā, taču turpat līdzās ir arī ievērojami dārgāki zīmolu trenažieri, piemēram, vācu Hammer, kas ir trenažieru premium klase,” stāsta eksperts un piebilst – klienti arvien vairāk interesējas par iegādātā aprīkojuma funkcionalitāti, kvalitāti un ne vienmēr izvēlas lētāko variantu.
“Ja vingrošanas paklājiņš prasa salīdzinoši nelielu ieguldījumu un ir viegli nomaināms, tad labs trenažieris kalpos daudzus gadus un atmaksāsies jau pārskatāmā nākotnē, ietaupot uz ikmēneša sporta zāles abonementa rēķina,” atgādina sporta un tūrisma kategoriju vadītājs.
 
Par “Kesko Senukai Latvia”

AS “Kesko Senukai Latvia” ir straujāk augošais uzņēmums tā sauktajā do it yourself (DIY) jeb dari pats veikalu segmentā Latvijā. Uzņēmums vada un attīsta “K Senukai” veikalus Latvijā ar konceptu “No padoma līdz risinājumam”, piedāvājot klientiem ne tikai būvniecības, dārza, saimniecības un mājas labiekārtošanas preces, bet arī plašu sadzīves tehnikas, sadzīves preču, kā arī pakalpojumu klāstu un profesionālas komandas konsultācijas. Latvijā darbojas vienpadsmit “K Senukai” veikali Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Liepājā, Cēsīs, Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī, tajā skaitā vienīgais Latvijā specializētais veikals būvniecības profesionāļiem un meistariem “Procenter” Rīgā, Maskavas ielā 418A. AS “Kesko Senukai Latvia”  investīcijas veikalu tīkla paplašināšanā un rekonstruēšanā 2019. gadā sasniegušas 7,5 miljonus eiro.

Kategorijas