Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atskats: Nominē mazos modes pavēlniekus

Alūksnes novada vidusskolā 28. februārī aizvadīta modes skate Alūksnes novada pirmsskolu un sākumskolu skolēniem. Konkurence un tērpu oriģinalitāte bija pārsteidzoša. Žūrijai bija ļoti grūti izraudzīties šī gada “Alūksnes mode 2020” pavēlniekus savās kategorijās. Dalībnieku tērpi, priekšnesumi un defilē bija atstrādāti līdz katrai detaļai. Šogad modes skatei bija liela atsaucība -  piedalījās 12 izglītības iestādes: deviņas pirmsskolas grupā un trīs sākumskolas grupā. Modes skate pārsteidza ar savu krāšņumu - to atzina arī modes skates rīkotāja skolotāja Esēnija Lielbārde.

Modes skates žūrija šogad bija Alūksnes novada Izglītības pārvaldes metodiķe interešu izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, audzināšanas darba, brīvā laika organizācijas jautājumos Inga Meirāne, šuvēja un sportiste Vineta Bumbiša, vecāku padomes pārstāve Ņina Razmislova, stiliste Antra Reismane, Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Jolanta Baldiņa un laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” žurnāliste Loreta Jargane.

Žūrijai bija jāvērtē idejas oriģinalitāte, stila vienotība (piemēram, saskaņoti apavi, frizūra, grims utt.), muzikālā pavadījuma piemērotība, kustība un defilē, pārsteiguma moments. Tomēr, arī vadoties pēc šiem kritērijiem, vērtēt bija ļoti grūti, jo, kā norādīja A. Reismane: “Tas viss bija ļoti augstā līmenī.”

“Alūksnes mode 2020” rezultāti


Pirmsskolu konkurencē:

■ nominācijā “Krāsainie” sveica Alūksnes novada vidusskolas pirmsskolas grupu “Brīnumputni”;
■ “Maģiskie” - ar kosmisko uznācienu Pededzes pirmsskolas grupas kolekcija “Ceļojums uz visuma malu”;
■ PII “Sprīdītis” ar peļu skolu - “Jestrie”;
■ “Latviskie” - Strautiņu pirmsskolas grupa “Sen senos laikos”, kur kulminācijas brīdi starp elegantajiem senajiem tērpiem parādījās latvju zīmēs tērpti bērni;
■ “Radošie” - PII “Pūcīte” ar kolekciju “Pinu, pinu vainadziņu”;
■ “Nopietnie” - PII “Saulīte” ar kolekciju “Ziedu terapija”, kuri ar savām sejas izteiksmēm radīja ļoti nopietnu tēlu;
■ “Pavasarīgie” - PII “Mazputniņš” ar kolekciju “Ziedu valsis”;
■ videi draudzīgā kolekcija  – PII “Cālis” ar kolekciju “Cālēnu šarms”.

Sākumskolu konkurencē:
■ “Oriģinālie” - Alūksnes pilsētas sākumskola ar kolekciju “Alūksnes vasara 2020”;
■ “Spožie” - Malienas pamatskola ar kolekciju “Čabiņš vējo Alūksnē”;
■ titulu “Modes pavēlnieks 2020” ieguva Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskola ar kolekciju “Medūzas”, kurai bija grandiozs uznāciens.

Teksts un foto: Loreta Jargane

Kategorijas