Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bērnudārzam “Pienenīte” maina jumta segumu

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādei “Pienenīte” sākušies ēkas jumta siltināšanas un seguma maiņas darbi, ko veic SIA “Sanart” no Valmieras.

Ik gadu lāpīšanas darbi
“Pienenītes” vadītāja Inguna Dovgāne norāda, ka jumtu nomainīs vecākajai bērnudārza ēkas daļai, izņemot siltummezgla daļu, kam nav nepieciešami jumta seguma uzlabojumi. Jumta remontam Alūksnes novada dome piešķīrusi 34 897 eiro.
Šobrīd secīgi jau tiek veikti visi nepieciešamie darbi. I. Dovgāne informē: “Vecais jumta segums jau ir noņemts, uzlikta tvaika izolācijas kārta. Kad uzlabosies laikapstākļi un nebūs nokrišņu, liks  siltināšanas vati un jauno segumu. Lai šo procesu realizētu, tika izstrādāta apliecinājuma karte. Vadoties pēc tās, lūdzām pašvaldībai finansējumu, jo iestādes budžetā tāda nav. Deputāti ar domes lēmumu to apstiprināja. Jumtu vajadzēja mainīt, jo katru gadu jumta segums bija jālāpa. Jāpiebilst, ka jaunajai piebūvei, kur atrodas siltummezgls, nevajag mainīt jumta segumu, tur viss ir kārtībā.”

Iepriekš mainīts 2012. gadā
Bērnudārzam “Pienenīte” jumta seguma maiņa veikta 2012. gadā. “Jā, jumta segums nebija sens, bet, runājot ar būvnieku, viņi atzina, ka seguma tehnoloģija neesot bijusi laba, un skaidroja, ka jau saskāries ar šāda veida objektiem, kur bijuši slikti virsējie segumi. Tajā laikā tādus projektus veidoja, tā nav uzņēmēja, bet materiāla vaina,” piebilst iestādes vadītāja.
2012. gada maijā Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte”  bērnudārza ēkas jumta siltināšanas un seguma maiņas darbus veica SIA “Viki NS” no Rīgas. Darbu izmaksas bija 46 181,95 latu, un par šiem līdzekļiem veikta arī atsevišķu ēkas telpu renovācija.
2019. gadā “Pienenītē” pabeigta ēkas renovācija, iekļaujot arī fasādes siltināšanu, kanalizācijas, ūdensvada, cauruļvada un apkures renovāciju, kā arī iebūvēto virtuves iekārtu nomaiņu un teritorijas labiekārtošanu.

Kategorijas