Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Deputātu vairākums balsojumā atturas

Līga Vīksna

2020. gada 14. marts 09:11

669

Balsojot par Ingas Ozoliņas kandidatūras apstiprināšanu Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas amatā, 11. martā kultūras, izglītības un sporta jautājumu komitejā deputātu vairākums atbalstu tam nedeva, jo tikai trīs deputāti balsoja “par” (Aivars Fomins, Druvis Mucenieks, Maruta Kauliņa), bet četri balsojumā atturējās (Jana Zilkalne, Jānis Zeltiņš, Verners Kalējs un Mārtiņš Augstkalnietis).

Lēmums pārsteidz

Tagad domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa ziņā būs izvērtēt, vai šo jautājumu iekļaut marta domes sēdes kārtībā vai nē, neraugoties uz komitejas noraidošo lēmumu. I. Ozoliņa pašlaik ieņem Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja vietnieces amatu. A. Fomins laikrakstam atzina, ka ir pārsteigts par šādu komitejas deputātu balsojumu.
Pašvaldības Kancelejas vadītāja Viktorija Avota komitejā informēja, ka bija pieteikušies deviņi pretendenti. “Izglītība, kāda tika prasīta Dzimtsarakstu nodaļas vadītājam atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, atbilda četriem pretendentiem, kurus arī aicinājām uz pārrunām. Viens no četriem savu kandidatūru atsauca, jo šajā  laikā jau atradis citu darbu. Viens pretendents savukārt informēja, ka neieradīsies uz pārrunām. Līdz ar to uz pārrunām tika aicināti divi pretendenti. Tas, kurš ieguva lielāko punktu skaitu, tika virzīts apstiprināšanai,” stāstīja V. Avota.

Viedokļi dažādi

“Alūksnes un Malienas Ziņas” pēc komitejas sēdes taujāja deputātiem J. Zilkalnei un M. Augstkalnietim komentēt atturēšanos balsojumā. Viņi atzina – ir dzirdēti dažādi viedokļi par to, kādēļ no amata pēkšņi aizgāja iepriekšējā Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Anita Grīvniece.
“Joprojām nav izprotams, kādēļ amatu atstāja A. Grīvniece – neticu, ka viņa aizgāja pēc pašas vēlēšanās. Mēs pēc būtības neizprotam pašvaldības personālpolitikas principus. Deputāti netika iepazīstināti ar informāciju par pārējiem pretendentiem nodaļas vadītāja amatam, ar izvērtēšanas protokoliem,” saka J. Zilkalne. Savukārt A. Grīvniece laikrakstā publiski komentēt savus aiziešanas iemeslus nevēlas.

Kategorijas