Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Kam nav galvā, tam ir kājās” Ilzenē

Inese Žīgure

2020. gada 14. marts 10:17

150

Ziemīgā un saulainā 29. februāra dienā Ilzenē visi tika aicināti uz pasākumu ar sportiski intelektuālu ievirzi “Kam nav galvā, tam ir kājās”.
Kaut laika apstākļi šajā dienā nebija mūsu - organizatoru - sabiedrotie, jo tā bija viena no retajām saulainajām un sniegotajām šīs ziemas dienām, kas aicināt aicināja visus uz slēpēm, ragaviņām vai kādā citā veidā baudīt ziemas priekus, tomēr ieradās pietiekoši kupls dalībnieku pulciņš. Kopumā piedalījās septiņas komandas gan no Ilzenes, gan no kaimiņu pagastiem.


Pirmajā daļā dalībnieki rādīja savu sportisko varēšanu dažādās stafetēs. Savukārt otrajā daļā bija iespēja pavingrināt prātus, meklējot atbildes uz 40 āķīgiem jautājumiem – par Latvijas putniem, aktuāliem notikumiem, vecvārdiem, minot latviešu mīklas. Šādu pasākuma formātu izvēlējāmies, jo pašlaik ļoti populāras ir dažādas prāta spēles, kurās piedalās arī ilzenieši.

Kopējo vērtējumu veidoja abās kārtās uzrādītie rezultāti. Atsevišķi tika sumināta veiklākā un atjautīgākā komanda. Abas šīs nominācijas, kā arī 1. vietu kopvērtējumā, ieguva komanda “Hešteks” (Santa Kazaine, Alise Kazaine, Sindija Žīgure). 2. vieta komandai “Skābais krējums” (Dace Kārkliņa, Gatis un Miķelis Salmiņi), 3. vieta komandai “Ineses mīlulīši” (Sabīne Evelone, Alita Dzilna, Rihards Širaks).
Lai gan māca bažas, ka jaukais ziemas laiks būs pārvilinājis ilzeniešus uz citām aktivitātēm, tomēr pasākums izvērtās gana dinamisks un aizraujošs.
Neskatoties uz to, ka cilvēku pagastā ir tik, cik ir, un ir daudz dažādu iespēju, ko var un vajag izmantot, šādi pasākumi ir ar pievienoto vērtību – svarīgāka par vietām un balvām ir kopāsanākšanas iespēja. To atzīst arī tie pagasta iedzīvotāji, kuri ikdienu studiju vai karjeras dēļ  vada galvaspilsētā vai citur, tomēr par savām mājām sauc Ilzeni.
Inese Žīgure,
sporta pasākumu organizatore Ilzenē

Kategorijas