Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Redakcijā – trīs valstu mediju viesi

Aizvadītajā nedēļā starptautiska pieredzes apmaiņas projekta ietvaros laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” redakcijā viesojas trīs valstu  - Ukrainas, Armēnijas, Moldovas mediju redaktori, kuri apmeklēja Latviju ar mērķi iepazīties ar mediju situāciju.
“Īpaši viesus interesē reģionālo mediju darbība un to sadarbība ar vietējām kopienām, jaunu komunikācijas  formu meklējumi un apguve, darbība digitālajā vidē, kas ir visu mūsu nākotne,” viesu vizīte mērķi ieskicē sadarbības projekta vadītāja, “Alūksnes un Malienas Ziņas” viesredaktore Sigita Roķe.

Redakcijas darbiniekiem bija prieks dalīties pieredzē, pārrunāt četru valstu mediju politiku, ieskicēt problēmas un nākotnes izaicinājumus mediju nozarē. Kolēģi pastāstīja par žurnālistu darba specifiku savās valstīs, uzsverot šo valstu mediju lomu cīņā pret dažādu līmeņu korupciju, kas Austrumeiropas valstīs raksturīga, tāpat bija iespēja no tiešajiem avotiem uzzināt, kāds noskaņojums valda karadarbības plosītajās zonās Ukrainā.

Kolēģi uzteica “Alūksnes un Malienas Ziņas” par mūsdienīgu dizainu, inovatīvu pieeju notikumu atspoguļošanā un jaunas auditorijas piesaistē. Viesi iepazina arī Alūksnes pilsētu, izzināja latviešu tradicionālo virtuvi, tostarp Alūksnes īpašos ēdienus, ciemojās Alūksnes novada Sabiedrības centrā un citviet, gūstot priekšstatu par reģiona laikraksta darba lauku. “Jums tādā nelielā novadā pietiek par ko rakstīt?” jautāja viesi, un, uzzinot, ka reizēm pat visam nav vietas laikrakstā, ir pārsteigti, atzīstot, ka no mums ir, ko pamācīties. Tāpat saņēmām arī neskaitāmus komplimentus par sakopto un labiekārtoto pilsētvidi, salīdzinot to ar perspektīvu tūrisma galvaspilsētu, un solījumu šeit atbraukt arī vasarā.

Viesi vizītes laikā apmeklēja arī portāla “Delfi.lv” redakciju, apciemoja Gulbenes novada laikrakstu “Dzirkstele” un Cēsu “Druvu”.

Kategorijas