Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Alūksnes putnu ferma" par gandrīz pieciem miljoniem eiro plāno samazināt pamatkapitālu

Leta

2020. gada 24. marts 20:58

918

Olu ražotājs "Alūksnes putnu ferma" par gandrīz pieciem miljoniem eiro plāno samazināt pamatkapitālu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Hermanis Dovgijs. Viņš atgādināja, ka šā gada sākumā uzņēmums palielināja pamatkapitālu līdz astoņiem miljoniem eiro investīciju projekta īstenošanas kontekstā. "Tagad esam nolēmuši finansējumu saņemt ar aizdevuma palīdzību nevis caur pamatkapitāla palielināšanu," skaidroja Dovgijs, atgādinot par plāniem celt jaunas putnu novietnes.

Dovgijs pieļāva, ka jaunais koronavīruss nākotnē var ietekmēt "Alūksnes putnu fermas" investīciju plānus, bet pagaidām ir pāragri spriest, kā. "Ļoti rūpīgi sekojam līdzi situācijai, jo nav noslēpums, ka daudzas finanšu iestādes pārskata nosacījumus attiecībā uz kapitāla pieejamību un procentu likmēm. Daļa banku jau palielina procentu likmes. Līdz ar to iespējams, ka ietekmēs, bet šobrīd vēl nevaram saprast kā," viņš sacīja.

Tāpat viņš atgādināja, ka pirmā dējējvistu kūts tika pabeigta 2017.gadā, bet šogad plānots pabeigt otro un pēcāk - būvēt arī trešo dējējvistu kūti. Sākotnē trešo kūti bija paredzēts pabeigt šogad, bet to var nāksies pabeigt arī vēlāk.

Dovgijs piebilda, ka Covid-19 ietekmē arī uzņēmuma produkcijas piegādes. Tostarp auguši loģistikas izdevumi, gan izvedot produkciju, gan piegādājot izejvielas, jo daži robežšķērsošanas punkti ir slēgti. Savukārt produkcijas realizācijas ziņā pagaidām problēmu neesot.

Otrdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētajā "Alūksnes putnu fermas" paziņojumā par pamatkapitāla samazināšanu teikts, ka kreditori, kuri vēlas saņemt nodrošinājumu, pieteikumi jāpiesaka mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Jau ziņots, ka "Alūksnes putnu ferma" plāno ieguldīt līdz sešiem miljoniem eiro divās jaunās putnu novietnēs un to aprīkojumā.

Dovgijs pērn gada otrajā pusē aģentūrai LETA sacīja, ka kompānija ir iecerējusi pārbūvēt mājputnu audzēšanas kompleksu ar mērķi palielināt ražošanas apmērus, līdz ar to arī dējējvistu skaitu, ko atļauts turēt. Pērn septembrī kompānijai bija 245 000 dējējvistu, bet projekta īstenošanas rezultātā to skaits pārsniegs 400 000. Jaunās novietnes būs paredzētas kūtī turētām dējējvistām. 

"Alūksnes putnu ferma" reģistrēta 1996.gadā. Kompānija sākotnēji darbojās ar nosaukumu SIA "Vistako", bet par "Alūksnes putnu fermu" pārtapa 2017.gada sākumā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "APF Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam un Staņislavam Savčenko.

Kategorijas