Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā kultūras pasākumus rīko retāk

Līga Vīksna

2020. gada 25. marts 18:06

288

Salīdzinot ar 2018. gadu, pērn Alūksnes novadā samazinājies kultūras pasākumu skaits, tostarp Alūksnes Kultūras centrā. Tiesa, pasākumu skaits tur tāpat joprojām ir liels - 217 gadā jeb 18 mēnesī.

Ņemot vērā Alūksnes Kultūras centra lielo noslodzi, šajā iestādē trūkst tehnisko darbinieku – apkopējas ir pārslogotas. To apstiprina arī Alūksnes Kultūras centra direktore Sanita Bērziņa.

Novadā samazinājies arī amatiermākslas kolektīvu skaits. Pašlaik Alūksnes novadā ir 75 amatiermākslas kolektīvi, kuros iesaistījušies vairāk nekā 1000 iedzīvotāji.

Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte atgādina, ka pērn Alūksnes administratīvā ēka tika renovēta, līdz ar to arī deju kolektīvam “Enku – drenku” mēģinājumi notika Kultūras centrā un mazāk laika atlika pasākumiem. Savukārt novada pagastos vidēji mēnesī notikuši 3,4 pasākumi katrā tautas namā, kas esot pilnībā pietiekami. Cita situācija būs par šo gadu, jo sešos tautas namos no janvāra darbinieki strādā nepilnu slodzi.

Arī pasākumu apmeklētāju skaits pērn bijis mazāks kā iepriekš – 90 000, tomēr arī to S. Eglīte vērtē pozitīvi, norādot, ka liela daļa no viņiem veicinājuši novada ekonomiku. Samazinājies arī dalībnieku skaits amatiermākslas kolektīvos. Mazāk ir ansambļu, interešu kopu, amatierteātru, galvenie iemesli – trūkst vadītāju.

Mazāki par 6000 eiro ir arī ieņēmumi no kultūras pasākumiem pērn novadā. Kopējie ieņēmumi tautas namos pērn ir vairāk nekā 136 000 eiro, kur lielāko daļu veido Alūksnes Kultūras centrs – 111 435 eiro.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 20. marta numurā.

Kategorijas