Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atliek finansējuma piešķiršanu Alūksnes kora “Atzele” jaunajiem koncerttērpiem

Līga Vīksna

2020. gada 27. marts 15:02

490

Alūksnes novada domes deputāti marta finanšu komitejā skatīja jautājumu par līdzekļu piešķiršanu no budžeta neparedzētiem gadījumiem Alūksnes Kultūras centram. Mērķis – Alūksnes skolotāju kora “Atzele” jaunie koncerttērpi – starp deputātiem raisīja plašu diskusiju. Tostarp par to, vai pašlaik valstī koronavīrusa dēļ jāpiešķir līdzekļi koncerttērpiem no finansējuma, kas atlikts novadā neparedzētiem gadījumiem.

“Atzele” ir Kultūras centra kolektīvs, kas ar savu profesionālo sniegumu guvis arī starptautiskus panākumus. Deputāte Līga Langrate, kura arī ir viena no kora dziedātājām, atzina - koris būs priecīgs par jebkādu summu. “Nepiekrītu, ka koris kādā brīdī bijis bezatbildīgs. “Atzelieši” bijuši inteliģenti pieticīgi,” saka deputāte.

Viņa atgādina, ka pirms iepriekšējiem svētkiem pašvaldība “Atzelei” piešķīra 1500 eiro tērpiem uz 40 cilvēku kolektīvu. “Par šādu summu neko lielu nevarējām iegādāt, vien tērpu daļas, piemēram, zeķes vai cepures. Pēdējie koncerttērpi “Atzelei” šūti pirms 12 gadiem. Gadiem ritot, cilvēki mainās savā ārējā izskatā, mainās dalībnieku sastāvs – tērpi tiek mantoti.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers uzskata, ka pašvaldībā jārada godīga sistēma - noteikti kritēriji, kā piešķir finansējumu amatierkolektīviem, jo pašlaik tādas nav.

Gala lēmumu par koncerttērpiem pieņēma domes sēdē vakar, kad apstiprināja deputāta Modra Lazdekalna priekšlikumu.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 27. marta numurā.

Kategorijas