Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zemessardze trenē gatavību palīdzēt

Līga Vīksna

2020. gada 30. marts 09:52

117

Zemessardzes 31. kājnieku bataljons, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas, sestdien veica gatavības pārbaudi atbalsta sniegšanai veselības nozarei un Valsts robežsardzei “Covid -19” izplatības ierobežošanai.

“Mācību mērķis bija pārbaudīt bataljonu personāla gatavību reaģēt uz aicinājumu sniegt atbalstu sabiedrībai, sniegt atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām krīzes situācijas novēršanas pasākumos. Pārbaudes laikā karavīri un zemessargi Alūksnes novada “Meža Strautiņos” trenēja telšu izvēršanu un veica aprīkojuma darba kārtības pārbaudi, savukārt Apes un Alūksnes novados – spēju sniegt atbalstu Valsts robežsardzei,” stāsta Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Ķevere.

Viņa norāda, ka pagājušajā nedēļas nogalē visi Zemessardzes bataljoni savās atbildības teritorijās trenēja telšu izvēršanu un aprīkojuma darba kārtības pārbaudi. Vienlaikus Zemessardzes bataljoni veica vienību personāla gatavības pārbaudi reaģēt krīzes situācijās, sadarbojoties ar valsts institūcijām.

Zemessardzes 31. kājnieku bataljona atbildības teritorijā ir Alūksnes, Balvu, Apes, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadi.



Kategorijas