Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašizolējas Alūksnes novada pašvaldības telpās

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldē līdz piektdienai, 27. martam,  bija vērsies viens novada iedzīvotājs, lūdzot ierādīt pašvaldības telpās vietu pašizolācijai. Vīrietis kopš 25. marta vakara izmitināts telpās Alūksnē, Merķeļa ielā – pašvaldības nakts patversmē, kas nebija apdzīvota.

Pašvaldībā ir arī citi palīdzības viedi. Domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis norāda - no nomas maksas par pašvaldības telpu izmantošanu būs atbrīvoti tie uzņēmumi, kuri pārstāv valstī noteiktās krīzes skartās nozares. Piemēram, par telpām nebūs jāmaksā uzņēmējiem, kuriem ir kafejnīcas Kultūras centrā un Pilssalā, skolu ēdnīcu telpas. Samaksu par patērētajiem pakalpojumiem – elektroenerģiju, siltumenerģiju, ūdensapgādi un citiem īpašuma uzturēšanas pakalpojumiem – jāveic pašam īrniekam. Lēmumu piemēros bez grozījumu izdarīšanas noslēgtajos nomas līgumos.
“Šādu uzņēmēju, kurus tas skars, nav daudz, tomēr tas būs atbalsts viņiem no pašvaldības puses,” saka A. Dukulis.
Pašvaldība arī pagarinājusi termiņus nekustamā īpašuma nodokļa samaksai. A. Dukulis gan uzsver – tas nenozīmē, ka tiek pārcelti iepriekšējos gados uzkrātie parādi par šo nodokli.

Katra pagasta pārvalde risina jautājumus, ja pagastā iedzīvotājiem nepieciešama kāda palīdzība.
A. Dukulis aicina novada iedzīvotājus būt sociāli atbildīgiem un šajā krīzes laikā, kad daudz laika pavadīs dabā, sakopt kādu stūrīti gan savā sētā, gan novada publiskajās teritorijās.

Plašāk par situāciju Alūksnes novadā un risinājumu rašanu, lai mazinātu koronavīrusa radītās sekas, lasiet 31. marta “Alūksnes un Malienas Ziņās”.

Kategorijas