Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saglabā čempionu titulu

Ilze Bogdanova

2009. gada 9. septembris 09:53

657

Jau otro gadu pēc kārtas orientēšanās kluba (OK) „Alūksne” komanda izcīnījusi Latvijas čempionu titulu stafešu cīņās.

Tāpat kā pērn, arī šogad komandā startēja alūksnietis Edgars Bertuks, kā arī Atis Dandens un Jānis Kūms no Gaujienas. Lai gan neviens no viņiem savā stafetes posmā neuzrādīja ātrāko rezultātu, puišu līdzvērtīgie spēku samēri un meistarības pakāpe darīja savu: atšķirībā no iepriekšējā gada, kad pārsvars pār tuvākajiem konkurentiem bija mērāms aptuveni minūtes robežās, šogad tas pārsniedzis četru minūšu limitu, komandai izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Viss izšķiras pēdējās sekundēs
Tiesa, bez šīs trijotnes stafešu cīņās devās vēl divas Alūksnes un Apes novada orientieristu komandas. Pirmajā no tām startēja Klāvs Bērziņš, Jānis Veļķeris un Reinis Rubins (V12), bet otrajā – Māris Vabulnieks, Viesturs Dandens un Vilnis Veļķeris (V145). Pirmajos divos etapos jaunākās grupas komanda atradās 3.vietā, taču stafetes pēdējā posmā pozīcijas zaudēja un viņiem - 5.vieta. Kungu grupā  komanda labāko trijniekam atradās daudz tuvāk. Mirkli pirms finiša uz 3.vietu pretendēja trīs komandu pārstāvji, visu izšķīra ne vairs minūtes, bet dažas sekundes, tomēr rezultātā – 5.vieta.

Izcīna sudrabu un bronzu

Jāpiebilst vien, ka dienu pirms Latvijas čempionāta stafetēs Ventspils apkārtnē norisinājās čempionāts vidējā distancē. Patīkamu pārsteigumu tajā sagādāja jaunākās grupas V12 dalībnieki J.Veļķeris un K.Bērziņš, kas vairāk nekā 30 dalībnieku lielajā konkurencē izcīnīja sudraba un bronzas medaļas. Lai gan pārējiem OK „Alūksne” pārstāvjiem tikt labāko trijniekā neizdevās, augstus rezultātus savās grupās uzrādīja Toms Dandens (V18 grupā – 4.vieta), J.Kūms un A.Dandens (V21E grupā – 5. un 7.vieta), V.Veļķeris (V50 grupā – 7.vieta), kā arī Iveta Veļķere (S35 grupā – 4.vieta)

Kategorijas