Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mājražotāju tirgošanās nav organizēta, bet atļauta

Aivita Lizdika

2020. gada 3. aprīlis 08:10

477

Mājražotājiem, ja viņi vēlas, arī turpmāk trešdienās, ir iespēja savu preci piedāvāt pircējiem, bet kopīgi organizēti trešdienu tirdziņi vairs nenotiek.
Pagājušajā nedēļā vairāki laikraksta lasītāji vērsās redakcijā un informēja par to, ka lauku labumu tirdziņā, neskatoties uz koronavīrusa izplatību valstī, arvien vēl ierodas tirgotāji no citām Latvijas vietām. “Vai tas ir pieļaujami, ka Alūksnē tirgo zivis un gaļas izstrādājumus, kas atvesti no citiem novadiem, arī no Igaunijas? Vai tad tirgotājiem nebūtu jāievēro piesardzība, nebūtu jābrauc uz citiem novadiem, jo tā iespējams izplatīt infekciju?” jautā kāda lasītāja, kura vēlējās palikt anonīma.


Situāciju skaidrot aicinājām lauku labumu veikala vadītājai, SIA “Itaki” īpašniecei un tirdziņu organizatorei Gundegai Andersonei. “Tirgotāju ierašanās trešdienu tirdziņos bija saskaņota ar pašvaldības policiju, bet produkciju katru reizi pārbauda Pārtikas un veterinārais dienests. Nekādus aizrādījumus no kontrolējošiem dienestiem neesam saņēmuši, tādēļ satraukumam nav pamata. Ja būs aizrādījumi, jebkādu tirdzniecību tūlīt pārtrauksim,” laikrakstam saka G. Andersone.


Jāuzsver, ka turpmāk ārkārtas situācijas dēļ valstī organizēta mājražotāju tirgošanās Alūksnē vairs nenotiks. Nenotiks ne trešdienu tirdziņi, ne arī citi paredzētie tirgi, līdz situācija valstī mainīsies, taču ikdienā lauku labumu veikalā var iegādāties visus nepieciešamos produktus. “Tirgotājiem ir iespēja īrēt tirdzniecības vietu Dārza ielā 8, Alūksnē, un pārdot savu produkciju. Tas nav organizēts pasākums,” norāda G. Andersone.


Tikai katra paša izvēle ir, vai šajā laikā doties iepirkties uz veikalu vai citu tirdzniecības vietu, kur nopirkt pārtiku, bet būtu tikai godprātīgi šajā visiem tik grūtajā laikā tomēr izvēlēties mūsu pašu mājražotāju, zemnieku saimniecību preci un atbalstīt savus uzņēmējus.

Kategorijas