Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apstiprina Pededzes un Jaunannas pamatskolu attīstības plānus

Līga Vīksna

2020. gada 4. aprīlis 07:10

411

Pašlaik vairākās Alūksnes novada izglītības iestādēs notiek darbs pie jauno attīstības plānu izstrādes, kuros galvenie mērķi saistās ar jaunā, kompetenču izglītībā balstītā mācību satura ieviešanu. Martā plānus apstiprināja divām skolām – Pededzes un Jaunannas.

Plānus izskatīja un apstiprināja Alūksnes novada izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas marta sēdē. Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča norāda – ar izglītības iestādēm tiek daudz diskutēts, kā plānu saturu padarīt saprotamāku ne tikai pedagogiem, bet arī pārējiem, un norādīt tajā katrā gadā svarīgākos darbus. Plāni top turpmākajiem trim gadiem - līdz 2022./2023. mācību gadam.

Pededzes pamatskolas direktore Selga Bībere atzīst – Pededzes pamatskola ir skola ar mājas sajūtu, kas nodrošina pirmsskolas un pamatizglītību, kultūras un mentalitātes pozitīvu mijiedarbību, skolēna gatavību dzīvei. “Lai tuvākajos gados mēs ieviestu jaunā mācību satura apguvi, katram no mācību gadiem esam noteikuši savas prioritātes,” viņa saka.

Savukārt Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas direktore Janīna Pužule uzsver – skola arī turpmāk vēlētos attīstīties kā izglītības iestāde ar daudzveidīgu mācību programmu piedāvājumu bērnu izaugsmei, veidojot radošas rosības atmosfēru un spēcīgu pamatu skolēnu konkurētspējai.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņu” 3. aprīļa numurā

Kategorijas