Aluksniesiem.lv ARHĪVS

NBA - Pat Stefans Karijs bija Andra Biedriņa ēnā

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 3. aprīlis 17:11

47

Basketbola līdzjutējiem tiks sniegta iespēja baudīt klasisku NBA spēli (2010. gada 26. novembris) starp Goldensteitas Warriors un Memfisas Grizzlies ar latviešu spēlētāju Andri Biedriņu, kurš demonstrēja fantastisku sniegumu. Viņš ne tikai guva 28 punktus, bet arī lieliski cīnījās zem groziem, savācot 21 atlekušo bumbu.  Informē Žilvars Zinkevičus sabiedrisko attiecību un komunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Piektdien, plkst. 21.30 TV3 Sport kanālā un vdeo satura platformā Go3 basketbola līdzjutējiem būs unikāla iespēja vērot vienu no A. Biedriņa karjeras labākajām spēlēm, kuru komentēs Raimonds Zeps un Mārtiņš Gulbis.

2010.-2011. gada NBA sezonā latviešu centrs vidēji spēlē guva piecus punktus un savāca septiņas atlekušās bumba, taču šajā spēlē viņš vairākkārtīgi pārsniedza savus vidējos rādītājus.

A. Biedriņam šajā spēlē arī palīdzēja pašreizējā līgas superzvaigzne Stefans Karijs. Tā bija viņa otrā sezona NBA. Karijs demonstrēja lielisku sniegumu, katrā spēlē gūstot gandrīz 19 punktus un no trīspunktu līnijas uzrādot 44,2% metienu precizitāti.

Warriors komandas sastāvā bija arī tās līderis Monta Eliss. Savukārt starp Grizzlies spēlētājiem bija tādi augsta līmeņa basketbolisti kā Rūdijs Gejs, Marks Gazols un Zeks Rendolfs.

Warriors 2010.-2011. gada regulāro sezonu noslēdza ar 12. vietu Rietumu konferencē (36 uzvaras un 49 zaudējumi) un izslēgšanas spēlēs iekļūt nespēja.

Savukārt Grizzlies komanda tajā sezonā, iespējams, radīja lielāko sensāciju. Klubs Rietumu konferencē ierindojās astotajā vietā. Pirmajā konferences izslēgšanas spēļu posmā Grizzlie ar 4:2 pārspēja Sanantonio Spurs, kas sezonu bija noslēguši 1. pozīcijā.

Latvietis Andris Biedriņš NBA aizvadīja desmit gadus, tostarp deviņas sezonas Warriors sastāvā un īsu brīdi Jazz komandā. Vairākus gadus viņš bija starta pieciniekā un galvenais Warriors komandas centra spēlētājs. A. Biedriņam jo sevišķi veiksmīga bija 2008.-2009. gada sezona, kurā viņš vidēji spēlē guva 11,9 punktus, savāca 11,2 atlekušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. 2007.-2008. gada regulārajā sezonā A. Biedriņš bija visprecīzākais punktu guvējs no spēles - 62,6%. 2007. gada izslēgšanas spēlēs viņš demonstrēja pirmšķirīgu precizitāti no spēles un bija šajā rādītājā līderis - 73%. A. Biedriņš traumu dēļ savu karjeru noslēdza 2014. gadā 27 gadu vecumā.

A. Biedriņš pārstāvēja Latvijas valstsvienību 2007. gada un 2009. gada Eiropas čempionātos. Viņš bija valstsvienības līderis 2007. gada čempionātā, spēlē vidēji gūstot 15 punktus un savācot 10 atlekušās bumbas.

TV3 Sport no nākamās pirmdienas turpinās rubriku Dienas tēma. Tas nozīmē, ka 6. aprīlis tiks veltīts labākajām KHL spēlēm. Otrdiena un trešdiena tiks veltīta futbola mačiem. Ceturtdiena un piektdiena tiks atvēlēta labākajām basketbola spēlēm (Eirolīga, NBA, FIBA), bet nedēļas nogalē skatītāji tiks aicināti vērot atmiņā paliekošākās vai pat leģendārākās finālspēles.

Kategorijas