Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienās gaidāms vēss laiks

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 6. aprīlis 12:34

91

Šogad Lieldienās ne tikai veselības drošības, bet arī laikapstākļu dēļ svinēšana svaigā gaisā var izpalikt. Lieldienās gaidāms vēss laiks, iespējams arī sniegs, tā vietnē Facebook stāsta LTV laika ziņu žurnālists Toms Bricis.

Šīs nedēļas sākums gan būs silts – grādu ziņā vissiltākā ir otrdiena, kaut gan vējainā laika dēļ to daudzviet varam arī neizbaudīt. Temperatūra nedēļas pirmajā pusē būs no 12 līdz 17 grādiem un dažviet pat – 19. Izņemot piekrasti, kur vējš no jūras nesīs vēsus laikapstākļus.

Prognozē sniegu


Ceturtdien laikapstākļi mainīsies, iegriezīsies ziemeļrietumu vējš un ieplūdīs vēsa gaisa masas no Arktikas. “Pagaidām pronozes vēl ir mainīgas, kā pie mums arktiskās gaisa masas uzvedīsies. Līdz ar to precīzi nevar pateikt, cik daudz snigs un cik zema būs temperatūra, bet vēss pavisam noteikti būs,” saka T.Bricis.
Viņš arī prognozē, ka vismaz vienā no Lieldienu brīvdienām snigs, un pašlaik liekas, tieši Pirmajās Lieldienās. Naktīs Lieldienu laikā jārēķinās ar salu Latvijas lielākajā daļā, temperatūra naktīs būs no -3 līdz +3 grādiem, dažviet var būt vēl aukstāks.

Kategorijas