Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē draudzes namam un baznīcai taps kopīgs pagalms

Agita Bērziņa

2020. gada 7. aprīlis 08:43

117

Apes Svētā Mateja evanģēliski luteriskās draudzes īpašumos Pasta ielā 9 un 11 drīz sāksies vērienīgi pagalma labiekārtošanas darbi. Starp baznīcas ēku, kas atrodas Pasta ielā 11, un draudzes namu, kas ir turpat blakus Pasta ielā 9, taps bruģēts laukums, savienojot abus īpašumus un veidojot vienotu ansambli.

Darbus veiks projekta “Laikmetu, cilvēku un vides satikšanās krustojumā uz Pasta ielas” ietvaros, kam finansiāls atbalsts gūts Eiropas Savienības ELFLA Latvijas Lauku attīstības programmā, iesniedzot projektu biedrībā “Alūksnes lauku partnerība”. Projekta kopējās izmaksas ir 23 455,67 eiro, tostarp 2400 eiro Apes novada domes piešķirtais līdzfinansējums.

Draudzes priekšniece Līvija Karro stāsta, ka iecerēts nobruģēt laukumu starp abiem īpašumiem, paredzot vietas arī automašīnām, apzaļumot teritoriju, ar bruģētām taciņām savienot abus īpašumus. “Kā katrs cilvēks grib sakopt savu pagalmu, tā arī mēs to gribam. Nobruģēsim laukumu, lai būtu ērti piebraukt gan ar automašīnām, gan nākot kājām. Teritorija ir zemā vietā, rudenī un pavasarī tur ir slapjš un dubļains. Kā zināms, Pasta iela ir šaura, bruģēta vienvirziena iela, tādēļ dienās, kad baznīcā notiek kādi svētki, automašīnas tiek atstātas ielas malā, kas traucē satiksmi. Stāvlaukums atslogos ielu no automašīnām, arī operatīvajam transportam būs drošāk steigties palīgā,” stāsta draudzes sekretāre un projekta vadītāja Zita Prazņicāne. Bruģēšanas darbi sāksies pavisam drīz, līdz ko to atļaus laika apstākļi, un varētu noslēgties līdz rudenim.

Kategorijas