Ķēķa stāsti
Siera kēksiņi ar paipalu oliņāmPēc šīs receptes, taču ar vārītām paipalu oliņām, izcepu gardus sāļos kēksiņus. Tos varam celt galdā arī Lieldienās, jo tad ir jābauda arī apaļas formas ēdieni - kā saulīte.
Bļodā vispirms sajaucu mīklas sausās sastāvdaļas: iesijāju miltus, piekaisīju cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Atsevišķi labi samaisīju pienu, skābo krējumu, izkausētu sviestu un jēlu olu. Pēc tam abu bļodu saturu rūpīgi sajaucu kopā. Visbeidzot iemaisīju sasmalcinātus sīpolu lociņus, smalki sagrieztu žāvētas cūkgaļas gabaliņu un sarīvētu sieru. Mīklai jābūt biezai, bet ne pārāk sausai.
Kēksiņu cepamās veidnes visās 12 iedobītēs ievietoju papīra veidnītes. Tajās liku pa apmēram ēdamkarotei mīklas, tad – nolobītas paipalu oliņas, ko nosedzu ar mīklu, to vienmērīgi sadalot pa visām veidnītēm. Mīklai uzkaisīju smalki rīvētu cieto sieru un ievietoju veidni līdz 180 – 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 25 – 35 kēksiņi jau ņemami no tās laukā.
Sastāvdaļas:
◆ 350 gramu miltu,
◆ ½ ēdamkarotes cepamā pulvera,
◆ 1 tējkarote sāls,
◆ ½ tējkarote sīpolu garšvielas,
◆ 225 mililitru piena,
◆ 1 jēla ola,
◆ 115 gramu skābā krējuma,
◆ 4 ēdamkarotes sviesta,
◆ sīpolu lociņi,
◆ 10 strēmelītes apcepta bekona,
◆ 225 gramu siera,
◆ 12 cieti vārītas olas.
Pildītas siera
salātu bumbiņasSāļo uzkodu “Rafaello” izskatā pagatavošanai arī varam izmantot Lieldienām jau izvārītās olas. Tās jānoloba un jāsarīvē uz smalkās rīves. Tāpat sarīvēju arī sieru. Samaisīju olas, sieru, sāli un piparus ar majonēzi viendabīgā, stingrā masā. Katru nūjiņu sagriezu vairākās daļās. No siera un olu masas – viena ēdamkarote - izveidoju plāceņus, kam vidū liku pa krabju nūjiņu gabaliņam, un saviļāju bumbiņās. Krekerus ar mīklas rulli sasmalcināju drupatās un tajās apviļāju pagatavotās uzkodas. Rotājumam – dzērveņu ogas un zaļumi.
Sastāvdaļas:
◆ 3 olas,
◆ 100 gramu cieta siera,
◆ 40 gramu sāļo krekeru,
◆ 4 ēdamkarotes majonēzes,
◆ 4 krabju garšas nūjiņas,
◆ sāls, pipari.
Ar mencu aknām pildītas olasŠo vienkāršo recepti ēdienkartes dažādošanai un gardu uzkodu pagatavošanai lieliski varam izmantot arī tad, kad vairumā izvārītas Lieldienu olas. Tad tās būs tikai jānoloba un jāpārgriež uz pusēm.
Dzeltenumus atdalīju no baltumiem. Akniņas no konservu eļļas izņēmu, pievienoju olu dzeltenumus un ar dakšiņu sasmalcināju. Pieliku piparus un mazliet majonēzes – jāraugās, lai pildījums nav šķidrs – un visu rūpīgu samaisīju. Sāli droši vien klāt nevajadzēs. Ar iegūto masu piepildīju olas baltumu pusītes un rotāju ar citrona gabaliņiem.
Sastāvdaļas:
◆ 5 olas,
◆ 100 gramu mencu akniņu,
◆ malti melnie pipari,
◆ majonēze,
◆ puse citrona.
Aromātiska upeņu pasha
Sastāvdaļas:
◆ 400 gramu biezpiena,
◆ 250 gramu upeņu,
◆ 250 gramu iebiezinātā piena ar cukuru,
◆ 150 gramu sviesta,
◆ cukurs pēc garšas.Arvien vairāk iecienīta mūsu virtuvēs ir arī pasha - patiešām gards deserts. Esmu izmēģinājusi vairākas tās receptes, un arī šogad jau paspēju panašķēties ar aromātisku – upeņu - pashu. Tās pagatavošana šķita vienkārša, bet rezultāts – burvīgs.
Te varam izmantot saldētās upenes. Tad tās jāatlaidina un ar blenderi vai gaļas maļamo mašīnu jāsastrādā viendabīgā masā. Lai tā sulīgāka un krāšņāka, ogas vēl uz nelielas uguns jāpakarsē neuzvārot. Pēc tam labāk upenes vēl izberzt caur sietu. Man to visu darīt nevajadzēja, jo izmantoju rudenī pašas karsēto upeņu kompotu, atlika tikai ogas ar rokas blenderi sablendēt.
Atsevišķā bļodā liku biezpienu “Ricotta”, iebiezināto pienu, mīkstu sviestu, piekaisīju arī mazliet cukura. Tam visam pievienoju upeņu biezeni un ar rokas blenderi sakūlu viendabīgā, krēmīgā masā.
Nelielu caurduri ievietoju bļodā, izklāju ar mitru, divās kārtās salocītu marlīti un piepildīju ar upeņu un biezpiena masu. Virspusi nolīdzināju, pārsedzu ar šķīvi, uzliku nelielu slogu un visu ievietoju ledusskapī uz astoņām stundām. Tad pashai slogu noņēmu, gardumu apvērsu uz lēzenā šķīvja un atbrīvoju no marles.
Kategorijas
- Laikraksta sludinājumi
- Pērk
- Pārdod
- Dažādi
- Pakalpojumi
- Maina
- Izīrē
- Vēlas īrēt
- Dāvinu
- Darbs - meklēju
- Darbs - piedāvāju
- Pazudis / Atrasts
- Līdzjutība
- Sludinājumi
- Transports
- Nekustamais īpašums
- Darbs un izglītība
- Izklaide
- Mājdzīvnieki
- Dažādi
- Mājsaimniecība
- Lauksaimniecība
- Labsajūta un veselība
- Celtniecība
- Elektronika
- Pērk
- Pārdod
- Forums
- Mana dzīvesvieta
- Cilvēki
- Izklaides iespējas
- Sanāca kā vienmēr...
- Ir ko teikt?
- Izklaide un kultūra
- Transports un satiksme
- Pilsēta
- Darba devēji
- Citos portālos
- Diena.lv
- Db.lv
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Sarunas par dzīvi
- Latvija pēc 90
- 8778
- Konkursi
- Mīlestības stāstu konkurss
- Blogi
- Afiša
- Koncerti
- Teātra izrādes
- Izstādes
- Sports
- Balles un diskotēkas
- Bērniem
- Filmas
- Citi pasākumi
- Dievkalpojumi
- Jauniešiem
- Senioriem
- Svētki
- Piemiņas pasākumi
- Izlaidumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Cope un medības
- Dzive laukos
- Veselība
- Sports
- Politika
- Vēlēšanu ziņas
- 10. Saeimas vēlēšanas
- 11. Saeimas vēlēšanas
- Kultūra
- Konkursi
- Vietējās ziņas
- Skolu ziņas
- Pasaules ziņas
- Latvijas ziņas
- Policijas ziņas
- Skola Kanaviņu kalnā
- Senioriem
- Vēlēšanas 2017
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Statiskas lapas
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Teritoriālās reformas krustcelēs
- Izklaide
- 13. Saeimas vēlēšanas
- Slēpņošanās spēle "Discover the city"
- Koronavīruss
- "Unikālas kultūras tradīcijas Alūksnes un Apes novadu pierobežā"