Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Privātā transportlīdzeklī var braukt

Loreta Jargane

2020. gada 9. aprīlis 14:15

380

Ņemot vērā, ka joprojām arī redakcijā saņemam iedzīvotāju zvanus un jautājumus par plaši izskanējušo informāciju, ka Valsts policija piemēro naudas sodu, ja vienā automašīnā pārvietojas vairāk nekā divi cilvēki, skaidrojam situāciju.

Valsts policija vērš uzmanību, ka šī informācija nav patiesa. “Jā, tiek veiktas arī transportlīdzekļu pārbaudes. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, bet situācija, kad vairāk par divām personām vienā transportlīdzeklī, bez noteikta mērķa, braukā pa pilsētas ielām, lieto alkoholu, izklaidējas, nav pieļaujama,” skaidro Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.
Viņa uzsver, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijas ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos pārbauda automašīnas.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kuras nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai nav iemesla to vērtēt kā pārkāpumu. “Tomēr vienlaicīgi aicinām personas izturēties atbildīgi un nerekomendējam šādi rīkoties – izvērtējiet nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci,” uzsver Z. Vaskāne.


Kategorijas