Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vairāk nekā 70 Latvijas mākslinieki izveido elektronisku krāsojamo grāmatu

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 11. aprīlis 08:54

37

70 mākslinieki un citu radošo industriju pārstāvji radījuši melnbaltus zīmējumus, kas apkopoti elektroniskajā grāmatā "Izkrāso! Arterritory par labāku pasauli". Mākslas un kultūras portāls "Arterritory.com" pārstāve Zane Zonne skaidro, ka elektroniskā grāmata tapusi kā krīzes laika solidaritātes projekts, kuras iniciatīva pieder mākslas un kultūras portālam un mākslas žurnālistei Paulai Lūsei.

Zīmējumus var krāsot gan lieli, gan mazi, ar roku un digitāli - datora ekrānā. Tiem var piezīmēt klāt un iedvesmojoties radīt savus zīmējumus, tādējādi turpinot radošās mandalas ideju un vizualizējot sapni par labāku pasauli, pavēstīja "Arterritory.com" pārstāve.

"Arterritory.com" direktore Una Meistere norādīja, ka "jaunajā dzīvē" par izšķirīgi svarīgu instrumentu ir kļuvis radošums un sadarbība. "Papildinot citam citu, ļaujoties kreatīvai kopības sajūtai, iespējams realizēt to, kas citkārt bijis neiespējams," pauda Meistare.

Krāsojamā grāmata bez maksas ir pieejama un lejupielādējama mākslas un kultūras portāla "Arterritory.com" apakšsadaļā "Projekti".

Izdevumā apkopti visdažādāko mākslas žanru un radošo jomu pārstāvju darbi. Zīmējuši fotogrāfi, gleznotāji, grafiķi, modes mākslinieki, ilustratori, starpdisciplināri mākslinieki, dizaineri, keramiķi, tekstilmākslinieki, arhitekti, scenogrāfi, režisori un studenti. Viņu vidū ir arī tādas personības kā Ieva Jurjāne, Ieva Maurīte, Artūrs Analts, Ģirts Muižnieks, Bruno Birmanis, Kaspars Groševs, Elīna Brasliņa, Elita Patmalniece, Laima Eglīte, Paulis Liepa, Vineta Kaulača, Ritums Ivanovs, "Mareunrol's" un citi.

Kategorijas