Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sīpolu zupa – garda un sātīga

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 12. aprīlis 11:31

287

Sīpolu zupa ir ļoti garšīgs, vienkārši gatavojams ēdiens, turklāt garšos arī tiem, kuri nav lieli sīpolu ēdāji. Šādi gatavojot, sīpolu garša mainās. Ēdiens nav arī dārgs un visnotaļ derīgs, lai izlietotu pašaudzētos sīpolus tagad, pavasarī, kad tos grūti saglabāt. Vēlams pirms ķeršanās pie sīpoliem, uzvārīt buljonu. Lieliski, ja tāds jau stāv sasaldēts saldētavā.


Der jebkurš buljons – arī dārzeņu. Ļoti labs veids, kā neizmest dažādu dāzeņu ēdienu miziņas, serdītes, atgriezumus, ir savārīt to visu buljonā. Tam var likt klāt pat sīpolu mizas, kas iedos zeltainu krāsu. Alūksnes veikalos var dabūt ļoti labus kauliņus, skrimslīšus – visi der labam buljonam. Metam katlā, vārām, rūpīgi novācam putiņas, pēc tam sāls, pipars, lauru lapa, selerija un citas garšas, kas nu kuram garšo.


Ja nu galīgi negribas tik sarežģīti, buljonu var sajaukt no jebkuriem buljonu kubiciņiem.













Kategorijas