Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pēdējā diennaktī policija veikusi 1520 pārbaudes par ārkārtējās situācijas neievērošanu

Leta

2020. gada 13. aprīlis 10:54

414

Valsts policija (VP) svētdien veikusi 1520 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un 12 gadījumos uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedības, liecina VP publiskotā informācija.

VP mudina iedzīvotājus atcerēties un ievērot Covid-19 izplatības dēļ ieviestos drošības pasākumus.

Pēdējās diennakts laikā nedaudz sarucis pārbaužu skaits. Sestdien tika ziņots par kopumā 1895 veiktām pārbaudēm un 13 sāktām pārkāpuma lietām, kamēr piektdien veiktas 2498 pārbaudes un sāktas 13 administratīvā pārkāpuma lietvedības.

Jau vēstīts, ka līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijusi saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu un pašizolācijas prasību neievērošanu. 

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kādam vīrietim Valsts policija piemērojusi maksimālo naudas sodu 2000 eiro apmērā par pašizolācijas noteikumu neievērošanu. Policisti konstatēja, ka ar Covid-19 saslimušais vīrietis neievēro pašizolāciju mājās un bija pametis savu dzīvesvietu, dodoties izbraukumā ar automašīnu.

Savukārt kādam vīrietim Alūksnē policija piemērojusi 1000 eiro naudas sodu par atkārtotu fiziskās distancēšanās prasību neievērošanu.

Kategorijas