Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē atklāta jauna sporta zāle

Astra Binde

2009. gada 7. septembris 09:27

536

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu Apē durvis vēra arī tikko uzceltā sporta zāle pie D.Ozoliņa Apes vidusskolas. „ Tas ir nozīmīgs notikums ne vien Apes novada, bet arī visas Vidzemes mērogā, jo zāle atbilst visiem pašreizējiem sporta būvju standartiem”, uzskata Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju.”Kopējās būves izmaksas – 1,2 miljoni latu, tajā skaitā 60 % ir pašvaldības finansējums.”

 

„Objekts tika nodots ekspluatācijā pakāpeniski, pa kārtām. 2008.gada 8.augustā bija gatava sporta zāles pirmā kārta-administratīvais korpuss ar trenažieru zāli, ģērbtuvēm un dušas telpām, bet tagad - otrā kārta- halle. Līdz ar to būs jūtami atvieglots mācību process, jo līdz šim skolēni bija spiesti mērot kilometru līdz vecajai sporta zālei pilsētas centrā, kas bija ierīkota kādreizējā zirgu stadulā un ar laiku jau kļuvusi ekspluatācijai bīstama,” saka A.Harju.

Atklājot jaunās telpas, pirmajā septembrī tika godināti tie, kas ilgā un neatlaidīgā darbā panākuši sen izlolotās ieceres realizāciju- projekta veidotāji, būvkompānija „A&A” un tās vadītājs Vitālijs Simanovičs, būvuzraugi, skolas direktori. Bet tālāki viesi- projekta „SPORTBORDER” partneri no Reuges (Igaunija) pārstāvji novēlēja skolēniem šeit izaugt par olimpiskajiem čempioniem. Pēc svinīgās lentes pārgriešanas kā pirmie zālē iegāja šīsdienas gaviļnieki - pirmās klases skolēni divpadsmito pavadībā. Arī visiem citiem bija iespēja novērtēt halles plašumu , labo apgaismojumu, iegādāto sporta inventāru.

„Ir prieks, ka Apes pašvaldība izcīnījusi šo sporta zāli”, saka jaunās zāles administrators, Juris Ozoliņš, kurš ir diplomēts sporta skolotājs un Apes novada jaunsargu instruktors. ”Jācer, ka jaunieši ar lielāku prieku pievērsīsies sporta nodarbībām, un šurp nāks arī tie, kas līdz šim īpaši nekur nenodarbojās.” J.Ozoliņš atzīmē, ka 35 metrus garajā un 26 metrus platajā zālē ir ļoti labs aprīkojums. Šī ir vienīgā zāle rajonā, kur trijās vietās iespējams uzlikt volejbola tīklu, divās vietās - vienlaicīgi. Ir starptautiskiem standartiem atbilstošs basketbola laukums. Visapkārt zālei izvietoti standarta basketbola grozi, kas ar pulti automātiski paceļami un nolaižami. Darbojas elektroniskais tablo visiem zāles sporta veidiem. Pietiekamā halles plašuma dēļ būs iespējams to ar tīklu sadalīt arī divās atsevišķās telpās. Augstā līmenī ierīkota ventilācijas sistēma, labi pārdomātas evakuācijas izejas un galvenie vārti. Skatītājiem paredzētas pārvietojamas 75 tribīņveida sēdvietas. Zālē ļoti labs apgaismojums, to iespējams arī pakāpeniski regulēt. Bez tam sportistu ērtībām domātas četras ģērbtuves ar dušām, kā arī pirts - sauna. Trenēties varēs arī aerobikas zālē, kas aprīkota ar spoguļiem, kā arī trenažieru zālē, kurai gan paši trenažieri vēl jāsagādā.

„Aicinām jau pieteikties tos, kas vēlēsies izīrēt zāli dažādiem sporta pasākumiem un treniņiem. Tuvākajā laikā pašvaldībā tiks apstiprināti zāles īres izcenojumi, bet tie būs elastīgi, jo esam ieinteresēti piesaistīt dažādu sporta pasākumu norisi”, saka zāles administrators.

„Pat sapnī nerādījās, ka varēšu strādāt tik labos apstākļos”, pēc pirmajām sporta stundām savu sajūsmu neslēpj ilggadējā D.Ozoliņa Apes vidusskolas sporta skolotāja, trenere Aija Latika.” Tagad bērnus stundās vairs nevar ne pazīt: paši vēlas, lai stundas notiktu jaunajā zālē, cenšas labi uzvesties. Skolotājam vairs nevajag īsināt stundas, varam brīvi izņemt visu programmu, bet agrāk bija jāparedz 15 minūtes aiziešanai uz zāli. Skolēni var vienlaicīgi darboties vairākās grupās.” Cerams, ka piepildīsies zāles atklāšanā izteiktie laba vēlējumi, un jaunā Apes sporta celtne kalpos ilgi un sekmīgi.

Kategorijas