Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbolisti mājās atgriežas ar kausu

Ilze Bogdanova

2009. gada 7. septembris 08:23

494

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie basketbolisti atgriezušies no starptautiska turnīra Jēkabpilī, kur izcīnījuši 2.vietu.

1997.gadā dzimušo zēnu komandas treneris Jānis Nīkrencis atklāj, ka turnīrā pārstāvētas četru pilsētu komandas – bez Alūksnes un Jēkabpils jaunajiem basketbolistiem tajā piedalījušās komandas no Iecavas un Lietuvas pilsētas Utenas. Alūksnieši aizvadījuši trīs spēles. Pirmajā no tām viņi tikās ar Jēkabpils komandu, izcīnot uzvaru ar rezultātu 47:36. Lai gan otrajā spēlē piedzīvots zaudējums, piekāpjoties lietuviešiem ar rezultātu 36:50, pēdējā spēlē viņi atkārtoti izrādījušies pārāki par pretiniekiem no Iecavas un uzvara 54:30.

J.Nīkrencis norāda, ka no visu pilsētu komandām alūksnieši līdz šim tikušies vienīgi ar Jēkabpils pārstāvjiem. Spēlējot Jaunatnes basketbola līgā, kurā komanda gatavojas piedalīties arī šogad. Treneris atklāj, ka pirmās spēles šo sacensību laikā gaidāmas septembra izskaņā, ar ko arī tiks atklāta jaunā sezona. Tiesa, līdz tam Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbolistiem paredzētas divas citas sacensības. Vienas no tām notiks jau šajā nedēļas nogalē, kad plānotas draudzības spēles ar Igaunijas pilsētas Tartu pārstāvjiem. Savukārt nedēļu vēlāk iecerēts rīkot pašmāju kausa izcīņu, kurā piedalīsies gan zēnu, gan arī meiteņu komandas.

Kategorijas